Peugeot 406: obd2 converter

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1,8-16v

Op internet zie je voor 100 euro obd2 converters voor het uitlezen van de computer te koop.
Heeft iemand ervaring met deze dingen en kan je dan net zoveel uitlezen als bv de peugeot garage ik had hem al een keer gezien in de Electuur als zelfbouw project maar nu zijn ze kant en klaar te koop..
Lijk me leuk af en toe de auto aankoppelen en kijken of alles klopt.
Maar werkt het??
Groeten jan

depex406

Geplaatst door depex406 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je hebt nog software hiervoor nodig en met dit soort tools kom je meestal niet in alle modules van de auto.

406rijder (0), 17 jaar geleden

Ja, het werkt! Heb het zelf ook, je kunt alleen de (obd) storingscodes uitlezen en de boel resetten. Het uitlezen van de meeste sensor informatie is echter niet mogelijk.

KRG (0), 17 jaar geleden

Ik heb net via E-Bay een U480 OBD II uitleesapparaat geleverd gekregen. Er zit een klein boekje bij met alle P en U codes.
Maar waar vind ik de aansluitstekker bij de peugeot 406 2001 waar ik het snoer van het U480 apparaat in moet doen voor het uitlezen ?
Wie kan me dat duidelijk maken ?

depex406 (0), 17 jaar geleden

Erik
Storing uitlezen en resetten vind ik eigenlijk het belangrijkste .
De sensor informatie die afgeschermd is zal wel niet zo interresant zijn.
Welk merk heb je?

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=KRG]Ik heb net via E-Bay een U480 OBD II uitleesapparaat geleverd gekregen. Er zit een klein boekje bij met alle P en U codes.
Maar waar vind ik de aansluitstekker bij de peugeot 406 2001 waar ik het snoer van het U480 apparaat in moet doen voor het uitlezen ?
Wie kan me dat duidelijk maken ?[/quote]
Links in het onderste deel van het dashboard, net boven het knopje voor de koplampverstelling zit een zwart kapje, dit moet je verwijderen en hierarchter zit de aansluiting.

KRG (0), 17 jaar geleden

Use U-480 to read engines and erase errors, check engine codes

It is For CAN-BUS, OBD 2 & EOBD vehicles worldwide including:

U.S. Models - European - Japanese - Asian - German – Korean

Compatible list:

Acura Asuna Audi Bentley Buick Cadillac Chevrolet Chevy Chrysler Citroen Daewoo Dodge Eagle Fiat Ford Geo GM GMC Honda Hummer Hyundai Infinity Isuzu Jaguar Jeep Kia Land Rover Lexus Lincoln Mazda Mercury Mini Murkur Nissan Oldsmobile Opel Peugeot Plymouth Pontiac Porsch Renault Rover Saab Saturn Scion +More

*Not compatible with most BMW, Volvo & Subaru



The U480 Trouble Code Reader is a scanner for real-time automotive diagnosis based on the OBD 2 protocol with added CAN-BUS compatibility. It offers many years of reliable use with its robust housing and solid construction. By simply plugging it into your vehicles diagnostic socket, you will be able to read all trouble codes related to the "Check Engine Light" and identify the code by consulting the manual. Reset the trouble light and reset OBD 2 Monitor Status. Also retrieves the VIN (vehicle identification number) on supported vehicles.

406rijder (0), 17 jaar geleden

Ik heb een elmscan v4. Tegenwoordig heb je ook elmscan V5 welke compatible is met alle OBD2 varianten. zie http://www.scantools.nl. Overigens mag je die van mij ook wel overnemen, stuur maar een mailtje als je belangstelling hebt.

KRG (0), 17 jaar geleden

ik heb nu de U480 scan tool gebruikt en aangesloten zoals het in het boekje staat. Het rare is dat de MM lamp brandt, maar dat het scan apparaat aangeeft dat er geen DTC codes staan en dat alles oke is. Ook geeft het apparaat aan dat het MM of MIL lampje niet zou branden, terwijl dit wel zo is. Zie ook over de problemen met mijn mm lampje mijn eerder gemaakte topic.

Wie heeft dit ook wel gehad met een scanner ?

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

KRG, ik heb dat apparaat ook, en (helaas?? of toch maar liever niet?) heb ik nog geen storingscodes gehad. Ik heb geen mm lampje branden, maar ook geen foutcodes. Heb je wel alles uitgelezen? Je kunt namelijk meer uitlezen dan alleen de standaard codes. Bijvoorbeeld ook hoe de status is van de systemen die emissies controleren. Kijk daar ook eens naar. Misschien zit daar de foutcode. (dit zijn de READY/ NOT READY code's. O.a. t.b.v. MISFIRE etc...)

Ohja, kiest het apparaat wel protocol 14.... (weet het nummer niet precies meer uit mijn hoofd)

KRG (0), 17 jaar geleden

Ik heb gekeken bij de status van een aantal van deze systemen. het rare is dat er een aantal op Not ready staan. Volgens het boekje moet je dan een aantal ritten maken , zowel lange als korte afstand en dan ziouden die systemen op Ready moeten komen. Maar er is een aparte functie MIL die zou de werkelijke status van het MM lampje aan moeten geven. Die zegt dat het MIL of MM lampje uit is, terwijl deze wel aan staat !!

Rara,

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Ik heb alleen MISFIRE op not-ready staan. In het boekje staat inderdaad dat sommige systemen pas "ready" worden als je rijdt en dat het geen probleem hoeft te zijn (ik vroeg me wel af wat je er dan aan hebt, maar ja....)

Dat laatste ben ik absoluut met je eens, ik dacht dus ook dat het zo zat.

Het is natuurlijk zuur, maar je zou hem kunnen laten uitlezen bij de peugeot dealer om te kijken of zij wel een fotcode hebben. Maar daar zit je misschien niet op te wachten na de aanschaf van je scanner. Ik denk wel dat dat de simpelste optie is om achter je probleem te komen.

P.s. heb je op dit moment nog problemen met je auto?

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 17 jaar geleden

Auto's van voor 2001 krijg je soms wel respons maar ben je er niet zeker van dat je de juiste info krijgt.
Oiram

KRG (0), 17 jaar geleden

Ik heb zelf een peugeot 406 break 2.0 16 V van april 2001 met AG SGI installatie onderbouw. Zie ook mijn overige topics met de diverse probleempjes oa op gas.
Ik snap dus nog steeds niet waarom de U480 aangeeft dat de MM lamp niet brandt terwijl dit wel zo is.

depex406 (0), 17 jaar geleden

Kan ik hier stellen dat je er dus niks heb aan een obd2 converter ?
In de Electuur beschrijven ze zelfs hoe ze een BMW tunen .
Ik zal het artikel eens opzoeken.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

[quote=depex406]Kan ik hier stellen dat je er dus niks heb aan een obd2 converter ?
In de Electuur beschrijven ze zelfs hoe ze een BMW tunen .
Ik zal het artikel eens opzoeken.[/quote]
niet te snel stellen, ofwel kort door de bocht...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.