Peugeot 406: Geen toevoer bij LPG

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hey, ik heb een 406 met een AG DGI LPG systeem. ik heb sinds een paar dagen dat ik moeizaam tot niet op gas kan rijden. hij springt over op gas zoals het hoort, alleen als ik dus gas geef gebeurt er niks. als ik rustig gas geef doet hij het wel maar hoever ik meer gas geef kapt hij de toevoer af lijkt wel. op benzine heb ik geen enkel probleem. ik heb de verdamper ook al afgetapt. Weet iemand misschien iets wat ik over het hoofd zie.

Juveleoholanda

Geplaatst door Juveleoholanda (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Richard9710 (0), 18 jaar geleden

Verdamper afgetapt?? Ik neem aan dat de verdamper wel gewoon in het koelcircuit aangesloten is? En dat dat ook goed ontlucht is. Als er te weinig warm koelwater bij de verdamper komt kan deze bevriezen en dus minder gas doorlaten. Dat zou kunnen verklaren waarom hij inhoud op het moment dat je volgas geeft.

Juveleoholanda (0), 18 jaar geleden

Richard9710, mij is verteld om hem onderaan mijn verdamper aftetappen, en dan weer dicht doen. dus dat ben ik gedaan. Het drain schoefje losgedraaid en viezigheid eruit laten lopen en weer dichtgedraait. voor de rest heb ik nergens aan gezeten, behalve wel gekeken of alles wel een beetje op zijn plaats is en of er niks los of geknelt zit. bedoel je dat mijn koelvloeistof op niveau moet staan of is er een aparte reservoir voor de gasinstallatie, want die heb ik niet gezien. waar kan ik hem dan ontluchten? de gasinstallaties is nog een beetje nieuw voor mij.

sel (0), 18 jaar geleden

Met aftappen bedoelt hij imbusje onderin om eventuele sludge te verwijderen.
Controleer je koelvloeistof niveau.
Als je, de verdamper voelt na een paar minuten lopen, zou het al warm moeten zijn !

Je kunt de verdamper ontluchten door klem van de koelvloeistof slang op de verdamper een beetje los te draaien. Zit meestal aan de linker-kant van de verdamper.
Het kan ook zijn dat je AG DGI injector (zwart rechthoekig geval gaat 1 lpg slang in 4 gaan er uit) niet meer goed werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.