Peugeot 406: handrem afstellen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: LFY, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 81

Goedemiddag,

Mijn handremgreep staat te hoog , maar komt wel door de APK.

Ik heb gelezen dat onder het console van de handremgreep een stelmechanisme zit om de kabel iets aan te spannen. Weet iemand hoe ik het concole kan demonteren? Ik zie geen schroeven.

avberto

Geplaatst door avberto (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Als je het correct wil doen, moet je beginnen met het afstellen van de remsegmenten van de achterremmen. Afhankelijk van de uitvoering met trommels of met schijven. Bij schijfuitvoering zitten de handremsegmenten in de "trommel" van de schijf.
Bij beide systemen komt het voor dat het stelsyteem niet goed werkt.

avberto (0), 5 jaar geleden

Vorig jaar zijn de remvoeringen vervangen en vanaf dat moment staat de handremgreep wat hoog. Volgens de monteur staan de afstellingen in de trommel goed. Onder de handremhandel zit een stelmechanisme (moer) om de kabel te spannen. Ik kan geen schroeven zien om de console aangrenzend een de handremgreep los te maken. Is dit gelijmd of hoe maak ik dit los?

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Beide voorstoelen naar de voorste stand zetten , dan ziet u links en rechts aan de achterzijde van de console 2 bouten . Neem aan dat u de rest wel los heeft !!

avberto (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Is er ergens een handleiding hoe ik het middenconsole kan demonteren om de kabel iets te spannen?

avberto (0), 5 jaar geleden

Na een uurtje proberen is het gelukt om het plastic middenconsole te demonteren en de stelbout van de handremgreep ( moertje zit verstopt onder een zwart rubberen beschermkapje) aan te draaien. De handremhandel staat nu in een hoek van 45 graden als hij volledig is aangespannen.

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

4 tot 6 klikjes van de blokkerring is correcte hoogte .

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.