Peugeot 406: startprobleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 81

Laatste weken startproblemen met mijn Peugeot, als ik wil starten en contact op zet, geen reactie, zelfs geen klik, Uiteindelijk toch kunnen starten na even wachten en met auto iets voor en achteruit te duwen, mijn man dacht aan vliegwiel wat niet juist stond, nadien relais op starter vervangen 3 weken terug en probleem leek verholpen tot vorige week: zelfde probleem, bij opzetten contact: geen klik, weer even gewacht, auto open en dicht gesloten, wat aan gewaggeld en kunnen starten na 5 minuten. Mijn man denkt aan contactschakelaar stuurslot, maar dat kan je nergens op onderdelen website vinden van Peugeot, bij Peugeot wel te bestellen, over de 200 euro, maar daar zit dan cilinder erbij terwijl ik die niet nodig heb.
Mijn man wou ook de relais vd starter eens checken en contacten opschuren. Iemand een idee waar die relais zit bij een 406, onder motorkap bij gedeelte bsi, of naast batterij of in wagen in zekeringskast ? Of iemand een idee wat er nog zou kunnen schelen ? Wagen start soms zonder problemen, je rijdt er paar meters mee, legt hem stil en opnieuw niet meer aan de praat te krijgen, mijn man denkt misschien dat er ergens een slecht contact is... het voertuig is dan ook al 18 jaar oud.

ciliman

Geplaatst door ciliman (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1715) PRO, 5 jaar geleden

Laat hij eens gaan meten , op het moment dat er niets gebeurt , laat hij dan eens meten , gaat het beste met 2 personen , of er wel spanning komt op het dunne draadje op het startrelais dat bovenop de startmotor zit.
Wel spanning , startrelais defect , beste complete startmotor vervangen.
Geen spanning dan meten bij de onderkant van je contactslot of daar spanning uitgestuurd wordt als je start , geen signaal contactblokje defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.