Peugeot 406: Hoe mistlampen te plaatsen cq monteren?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hoi,

Heb zojuist een 406 uit 1996 aangeschaft.
Nu wil ik deze wat aankleden met mistlampen, vraag is echter of dit mogelijk is met de bestaande bumper.
Deze heeft wel uitsparingen maar zijn dus nog afgedicht. Kan ik deze openingen gebruiken? Naar ik heb vernomen in het forum zouden de bedradingen wel zijn voorbereid.
Verder de vraag waar ik een handleiding kan vinden om deze lampen in te bouwen mocht dit mogelijk zijn?

Bedankt voor de hulp.

Groet.

307SW/406 ST owner

Geplaatst door 307SW/406 ST owner (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Richard9710 (0), 12 jaar geleden

Die afdichtingen in de bumper zijn gewoon te verwijderen. Daarachter ligt mogelijk al een stekker om de mistlampen aan te sluiten. Het is al een hele tijd terug dat ik het gedaan heb, dat was bij mijn eerste 406 en ben inmiddels bij de derde. In de zekeringkast van de motorruimte heb ik volgens mij nog een relais moeten plaatsen.

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Nog even ter aanvulling een vraag, hoe bedien je bij deze auto het mistachterlicht ? Via een schakelaar op het dashbord af via de ring aan de lichtschakelaar, dit is namelijk van belang als je onderdelen gaat bestellen.
Op dit moment is bij de dealer volgens mij alleen nog maar de set verkrijgbaar die geschikt is voor de bediening met ring aan de licht schakelaar
dat is onderdeel nummer 9682F5.

De andere set is voor de eerste versie van de 406 ,eerste bouwjaar dacht ik. Daar vind ik het onderdeel nummer niet 1,2,3 van op servicebox.
Als je dat ook wilt weten moet ik er even wat dieper induiken.

307SW/406 ST owner (0), 12 jaar geleden

Dank je Richard9710, alvast weer wat meer info waar ik wat mee kan. Weey je mss ook een handleiding, waar ik die kan vinden?

307SW/406 ST owner (0), 12 jaar geleden

Peugeottechnieker,

Mistachterlicht wordt bediend via schakelaar op dashboard, ik weet van die ene set maar het moet toch mogelijk zijn om mistlampen (Hella of Van Wezel) in te bouwen te bedienen via een schakelaar in/op het dashboard? Of denk ik er te makkelijk over? Ben er helemaal nieuw in en weet hier nog weinig tot niets vanaf.
Dus alle hulp is welkom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum