Peugeot 308 2010: Inhouden

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Zodra ik vermogen vraag, houdt de motor in en gaat op 3 cilinders lopen. Motorstoring lampje gaat branden. Temperatuur loopt terug naar 70 a 80 graden. Als ik de motor afzet en opnieuw start, gaat het even weer goed en gaat na een poosje hé lampje weer uit. Ik zie het aankomen als de temperatuur terugloopt naar 80 graden. Dan begint de auto te stotteren en gaat weer op 3 cilinders. Wie kan me helpen. Alvast bedankt
Bert
Na aanleiding van de reacties, waarvoor dank, zal ik de vorderingen plaatsen. Bobine zijn vernieuwd. Bougies zijn vernieuwd. Bij uitlezen krijg ik "missfires " op 2 en 4

Truckerbert

Geplaatst door Truckerbert (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 1 jaar geleden

Begin met uitlezen maar het zou wel eens richting vervuilde motor kunnen gaan.

JGC (20), 1 jaar geleden

Uitlezen. Kan vanalles zijn, maar vermoed een rotte bobine. Dan schakelt de ECU betreffende injector uit en gaat de fan op volle snelheid draaien om je katalysator te beschermen. Dat verklaart lopen op 3 cilinders en terugval in temperatuur.

    Je zou het inderdaad gaan denken, daarom heb ik bobines en bougies vervangen - Truckerbert (0), 1 jaar geleden
    Maar het klopt dat de fan gaat draaien - Truckerbert (0), 1 jaar geleden

harry4203 (315) PRO, 1 jaar geleden

Ook weer een olieslurpertje zeker, kijk maar eens op de zuigers met een scope als de motor warm is. als ze nat zijn van de olie weet je genoeg.

JGC (20), 1 jaar geleden

Als het niet bougies en bobines zijn, bereid je dan maar voor op revisie. De mijne begon met misfires op cilinder 3 en eindigde met geen compressie op cilinder 1.
Je zou nog compressie kunnen meten, grote kans dat een van je cilinders fors minder compressie heeft dan de rest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum