Peugeot 308: kachel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

nadat ik van de zomer een nieuw (tweedehands) bedieningspaneel van de gescheiden airco gemonteerd had(omdat deze een paar getallen miste in de display) en de kachel vanwege het goede weer niet gebruikt had wilde ik deze week de kachel aanzetten omdat het kouder werd maar deze bleef alleen maar koude lucht blazen en omdat ik dacht dat het aan het bedieningspaneel lag heb ik de oude weer gemonteerd maar dat gaf geen verschil ik kreeg geen warme voeten heeft iemand dit eerder meegemaakt of hier een oplossing voor bij voorbaat dank groetjes rien.

shakira

Geplaatst door shakira (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoi rien,
Dan is je kachel radiateur verstopt schoon spoelen of reinigen bied GEEN oplossing.
De enige juiste is hem te vervangen. Heb dit al zeer vaak mee gemaakt,
Succes
gr jan willem

shakira (0), 9 jaar geleden

jan willem goedenavond ik denk dat ik je al eens eerder (gesproken ) heb destijds ook over de display maar leuk weer eens contact te hebben ik heb nu 3 oplossingen gehoord 1 de tempratuursensor is vervuild ( weet jij toevallig waar die zit bij mijn vorige peugeot 407 was dat duidelijk te zien dooreen roostertje in het dashbord ik hoop niet dat hij in het middelste ventilatierooster zit want daar heb ik mijn houder van mijn tom tom ingeklikt. 2 het kraantje van de kachelbediening zit vast of 3 jouw oplossing kachelradiateur zit verstopt de peugeot is trouwens van 2008 inplaats van 2006 en heeft een gescheiden airco en alle twee de kanten worden af en toe lauw warm maar niet echt heet de garage heeft hem uitgelezen maar daar kwam geen foutcode uit en de computer gaf wel aan dat de tempratuur wel reageerd en als ik de tempratuur omhoog zet gaat de ventilator wel harder draaien maar er komt alleen koude lucht uit ik weet niet of dat iets toevoegt aan jouw oplossing graag tot horens en bij voorbaat dank groetjes rien.

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat je nog kan proberen testen als de motor goed op bedrijf temp is. De slangen naar het schutbord ook goed heet en warm zijn. En evt bij je gaspedaal zit je kachel radiateur. En ze zijn warm heet dan zit het toch echt in de raditeur kachel. De temp sensor zegt mij zo niks,
Hoop je wat op weg te helpen
Gr jw

oldtimer (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik ben er al weer een tijdje uit maar, moet je elektronika delen die je vervangt niet opnieuw aanmelden??

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Nee tenzij airbag bsi computer abs etc.

oldtimer (0) PRO, 9 jaar geleden

Volgens mij loopt de communicatie tussen het bedieningspaneel en de kachel via de BSI.

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Voordat hier een discussie vormt, A, de kachel word niet warm heet en B als het ingeleerd moet volgens jullie deed ie nu toch helemaal niets? Want de klacht blijft gelijk. Dus de communicatie is er wel.
Maar goed wie ben ik. (Maar een monteur met vorig jaar 8x de kachel radiateur te v.v met exact dezelfde klacht.
Succes met reageren,
jw

shakira (0), 9 jaar geleden

jan willem nogmaals bedankt het was inderdaad een verstopte kachelradiateur deze vernieuwd en het probleem was opgelost bedankt voor je hulp en tot horens maar weer groetjes rien

oldtimer (0) PRO, 9 jaar geleden

hm, weer wat geleerd, eigenlijk komt de verstopte radiateur niet meer voor sinds het gebruik van koelvloeistof. in mijn lange loopbaan (45 jaar) bij Peugeot alleen een keer bij een 206 met een gietijzeren blok waarin tijdens de productie wat giet zand was blijven zitten en de radiateur verstopte . Jan-Willem gefeliciteerd .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.