Peugeot 406: Klappend metaal alsof auto over een hobbel rijd

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Oude auto met flinke kilometerstand dus vrees het ergste maar wil toch wel graag weten wat hier aan de hand is...

Sinds vandaag kan ik simpelweg niet meer rijden. Als ik weg probeer te rijden hoor ik rechts voor metaal klappen. Het lijkt bij iedere hele rotatie van het wiel te gebeuren. De motor start gewoon en klinkt niet anders dan normaal. Ook gas geven in z'n vrij is geen probleem. Ik heb dit trouwens in alle versnellingen (1, achteruit en zelfs 2).

Het lijkt alsof er een wielklem om het wiel zit die bij iedere rotatie tegen de auto aan klapt. De hele auto schud dan mee alsof ik over een soort hobbel rijd. Het is een luide klap. Volgens mij is het einde nabij maar ik ben wel benieuwd waardoor dit komt. Het is mijn eerste auto.

Vorige week reed ik op de snelweg en begon het stuur de hele tijd naar links te trillen. Ik heb de auto aan de kant gezet maar ik kon niets vinden. Ik had toen ik verder reed nergens last meer van.

jonagoldapple

Geplaatst door jonagoldapple (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 5 jaar geleden

Rijdt de auto nog wel..?
Ik verdenk de aandrijfas..
Krik eens een wiel op en laat de wielen dan draaien, misschien kan je dan zien wat er gebeurd.
1 wiel vrij van de grond en stationair laten draaien in 1e versnelling.

kaleido 1 (1720) PRO, 5 jaar geleden

Zit er geen wiel los ?

jonagoldapple (0), 5 jaar geleden

Daarstraks nog even opnieuw geprobeerd weg te rijden. Ik denk dat de koppeling volledig kapot is. Bij het op laten komen heb ik nu een constant hard rammelend geluid. Dit geluid wordt erger bij het gas geven en de auto rijd niet meer weg. Zou dit nog te repareren zijn? Kilometerstand van bijna 250.000 dus ik denk dat hij wel aan z'n einde is, maar wie weet...

voyager (0), 5 jaar geleden

Het is wel te repareren.
Wel eerst achterhalen wat er aan scheelt!
Dan beslissen of het voor u economisch gezien zin heeft.

kaleido 1 (1720) PRO, 5 jaar geleden

Heb je al onder de auto gekeken of het geen aandrijfas is ?
Koppeling is een keus , hoe is de rest van de auto , 5-6 honderd euro ben je zo kwijt , zelf doen heb ik niet het idee dat dat een optie is .

harry4203 (465) PRO, 5 jaar geleden

ik zou me om de kilometerstand niet zo'n zorgen maken. dit zijn best nog wel goede auto's. laat eens een goeie (universele ) garage een diagnose stellen (kan gezien de klacht nooit erg moeilijk zijn) en de auto even technisch nalopen, en neem dan een beslissing. succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum