Peugeot 309 1.4 GRI Plus: Kloppend gevoel+geluid bij achteruitsturen

Bouwjaar: 1991

Vreemd probleem. Wanneer ik achteruit!! rijdt (vooruit geen probleem) doet de auto, wanneer ik naar een hoek stuur een raar bonk geluid produceren (ik voel het ook in het stuur). Het is ook niet zo dat het altijd zo is, maar af en toe voel ik het. Lijkt geen homokineet, want het is ook alleen bij achteruit rijden, en ook geen problemen met complete draaicircel maken. Remschijven al eens nagelopen en goed rechtgezet, toen leek het probleem voorbij, echter na een week voelde ik het weer. Wat kan het zijn?

mhobbelen

Geplaatst door mhobbelen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Speling voorste remklauwen, waarschijnlijk van het type "GIRLING". Zijn de 2 inoxe plaatjes (met een pijl erop, 1 L + 1 R) nog aanwezig? Bij versleten remblokjes wordt dit fenomeen nog versterkt. Kan eigenlijk geen kwaad, enkel het kloppen voelt bangstigend aan.
MVG

mhobbelen (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. de inoxide plaatjes zijn inderdaad niet aanwezig. Model is ook Girling. Stofkap was ook weg, maar deze is al nieuw besteld. Remblokken zal ik maar snel gaan vervangen. Voelde inderdaad beangstigend aan de klop tijdens het sturen.

Met vriendelijke groet, Maarten Hobbelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum