Peugeot 306: koelventilatoren slaan niet aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

beste mensen,heb het volgende probleem.mijn koelventilatoren willen niet aanslaan waardoor mijn temperatuur
zo hoog oploop totdat er op de tellerbord stop knippert.
Heb de temperatuurvoeler die bovenop de auto zit vervangen en de drie relais die voor bij de koelventilatoren zitten ook.
maar dat heb allemaal niet geholpen.tevens heb ik alle zekeringen in de auto en onder de motorkap nagekeken en allen zijn ze nog goed maar als ik de stekker van de temperatuurvoeler los trek,dan gaan ze wel draaien?
wat moet ik nog meer na kijken om deze probleem te verhelpen.

rikas

Geplaatst door rikas (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sjaak14 (0), 13 jaar geleden

kabelbreuk bij radiateur of bitron kastje naar de filistijnen. ( zwart kastje zit bij linkervoorwiel tegen de kokerbalk) . heb je trouwens airco, werken de fans of minimaal 1 fan wel bij ingeschakelde airco ? wat bedoel je met "temperatuurvoeler die bovenop de auto zit" Bij een 306 hdi zit geen sensor boven op de auto.

LuckyMe (0), 13 jaar geleden

Doen de koelvinnen het nog wel? Ik heb ze eens een keer allebei kapot gehad. Ze kostten destijds in 2005 zo'n 125 euro per stuk, meen ik. Kwam nog een schep arbeidsloon bij omdat je erbij de HDi niet van de achterkant bij kunt en dus de halve voorkant gedemonteerd moest worden.

Als je de ventilatoren met de hand ronddraait hebben ze dan veel weerstand? Dan zouden de motoren doorgebrand kunnen zijn. Misschien kun je proberen om er eens direct 12V op te zetten om te checken of ze het wel doen.

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Misschien heb je hier wat aan?

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.