Peugeot 308 2008: Koelvloeistof lek

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Ik ben Rico en bezit sinds vorige week een Peugot 308sw uit 2008. Het is een heerlijke auto lekker ruim en zit lekker alleen heb ik last van een lek.

De lek zit bij de koeling van de auto er verdwijnt koelvloeistof en dan heb ik het niet over druppels maar over elke keer een halve liter.

Auto heeft druk test en de kop is gelukkig niet lek maar waar t lek dan wel zit kon de garage niet vertellen.

Het lekt tussen de bodemplaat en de onderkant van het blok.

Graag hoor ik of iemand mij hierin kan adviseren zodat ik het lek kan opsporen en verhelpen. Garage houder geeft niet thuis dus moet t zelf oplossen.

Groetjes Rico

308swrico

Geplaatst door 308swrico (50) , lid sinds 3 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

3 weken geleden - harry4203

snel andere garage zoeken, als je t ziet lekken, wat blijkbaar zo is bij afpersen, zie je ook waar het weg komt.Veel voorkomende dingen zijn thermosttaathuis, waterpomp, koppakking uitwendig af en toe. Inwendige lekkage komt ook voor bij een vriesplug in de distributie, maar dan heb je geen zichtbare lekkage naar buiten en krijg je mayonaise achtige olie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.