Peugeot 605: Koppeling vervangen Peugeot 605 2.0 SLI

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Hallo medesleutelaars,

Bij het APK rondje werd mij medegedeeld dat de koppelings-lager giert en dat hij in de komende periode mogelijk vervangen moet worden. De koppeling is nog niet versleten en koppelt gewoon goed. Je hoort het lager met name als hij in zijn vrij staat en als je de koppeling intrapt dan is het geluid weg, Logisch.
Nu heeft de Peugeot 605 251.000 km gedraaid en doet het voor de rest prima, dus overweeg ik toch om de complete koppeling ter vervangen.

Mijn vraag:
Heeft iemand ervaring met het demonteren en monteren van een koppeling van deze auto? In hoevere is dit een klus voor een doe het zelver?
Nu ben ik redelijk handig maar er zijn grenzen. Gelukkig kan ik gebruik maken van een brug en heb redelijk wat gereedschap.

Ik heb bij mijn "reguliere"garage, niet een peugeot garage gevraagd waar ik aan kosten moest gaan denken en zij gaven een € 700,00 op als raming. Dat in overweging nemende is het zelf klussen een optie, want het blijft een oude auto.

Een handleiding zou natuurlijk het mooiste zijn, maar ik wil niet gelijk teveel vragen.
Wat anders zijn er manuals te koop? Bijvoorbeeld het blauwe boekje wat men in de Peugeot garage gebruikt!!!!

Gr.
Willem

P605

Geplaatst door P605 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 605? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

nou of je het zelf kunt dat hangt van je zelf af.
de bak kan er niet zo onder uit.
deze als de assen weg zijn en alles los is moet zover mogelijk in het linker hoekje bij het binnen scherm gestopt worden.
dan kun je precies tussen de bak en de motor door de boel vervangen .
het is wel krap maar goed tedoen.

groetjes jan.

P605 (0), 13 jaar geleden

Jan,
Gelukkig ben ik altijd positief gestemd. Maar ik realiseer mij terdege dat deze klus anders is dan bijvoorbeeld rondom de remschijven en blokken vervangen van mijn peugeot 605.
Ik begrijp uit je woorden dat het spul vanuit de onderkant los moet halen en dat je de bak in het linkerhoekje ergens vast moet zetten. bijvoorbeeld dmv een garagesteun. Ik wil als ik er al aan begin in iedergeval een maat van mij vragen of hij hulp kan bieden met deze klus.

Gr.
Willem

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

ja je hebt het goed begrepen en een hulp er bij is zeker niet verkeerd.

groetjes jan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 605 of stel zelf een nieuwe vraag.