Peugeot 406: Lekkage in het dak(?) van P 406 break (oud model)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Beste forumgenoten,

Toen ik een aantal weken geleden weg reed met mijn p 406 break hoorde ik een klotsend geluid onder de deur. Na enkele kilometers rijden (optrekken en remmen) was het afgelopen. Gisteren meldde mijn vrouw mij dat zij ook het 'water geluid' in de auto hoorde. We zijn heel erg blij en tevreden met onze auto dus het zou zonde zijn als hij nu weg rotte vanwege een lekkage. Hebben andere 406 rijders dit probleem wel eens gehad? Hoe kan dit opgelost worden?

Alvast mijn hartelijke dank voor jullie reacties.

mvrgr.j406

j.beunderman

Geplaatst door j.beunderman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

foxke (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo

ik heb een vraag je zit er een open dak in of dakvenster ?


mvg kevin

j.beunderman (0), 14 jaar geleden

Dag Kevin,

Nee er zit geen open dak in de auto. De problemen waren er na die hele hevige regenbuien van de afgelopen dagen. Ik zat mij net te bedenken dat het ook ergens anders dan het dak zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld bij de motorkap.

gr.j406

crunch (0), 14 jaar geleden

zit het niet in de deur zelf? ik heb zelf met een volvo dat probleem gehad. Rubber bij raam (waterkering) was niet goed en de gaatjes onder in de deur zaten dicht met troep. Resultaat: het portier werd langzaam aan een zwembad. ook bij de peugeot 406 zittern er in de portieren onwaterings "sleufjes" kijk er eens naar.
Als het echt in de dorpel zit dan is het een ander verhaal......

Richard9710 (0), 14 jaar geleden

Als je water hoort klotsen heb je een flinke bak met water ergens. Wat crunch schrijft, kijk de portieren eens na. Als de afwatering schoon zijn en er zit geen water in de deur, dan de vloerbedekking eens omhoog halen en kijken of het daar nat is en zo jaar waar het natter is, voor/achter links/rechts.

j.beunderman (0), 14 jaar geleden

Beste Crunch en anderen ik ga eens kijken onder de bekleding. Ik hoef in ieder geval geen volvo te kopen om lekage vrij te rijden :) Scheelt weer geld. Dank jullie hartelijk in ieder geval.

gr.j406

Noureddine (0), 14 jaar geleden

Hi ,ik had zelf een tijd geleden ook zo een euvel .bij mij was het dat het regen water via me voorruit binnen kwam .
Ben naar carglas geweest me voor ruit er uit laten halen schoon gemaakt en weer afgekit ruit er weer in lekage was weg .

j.beunderman (0), 14 jaar geleden

Dat is een goede tip Noureddine! Ik zag laatst dat de raamrubbers niet helemaal aansloten ik ga binnenkort eens naar de carglas. Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum