Peugeot 308 2010: Lekkage kleppendeksel: deksel of pakking?

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Mijn schoonzuster rijdt een 308 1.6 VTI uit 2010. Onlangs had ze een probleem, de motor liep erg slecht. Garage constateerde een lekkend kleppendeksel, olie was bij de bougies en bobine gekomen. Garage heeft bobine en bougies vervangen. Er staat nu een dure afspraak voor over 3 weken voor een nieuw kleppendeksel. Ze heeft weinig geld en ik heb aangeboden het deksel voor haar te vervangen.

Net de auto bekeken en ik zie aan de zijkant van het blok een beetje olielekkage bij het deksel. De kant van de bougies is moeilijk te zien, zit op zijn Frans weggebouwd.

Mijn vraag is: waarom zou er een nieuw kleppendeksel op moeten? Vervormen die dingen of zo (is kunststof)? Ik zou zeggen dat een nieuwe pakking toch zou moeten volstaan? Scheelt een paar honderd euro.

THNX
Martin

Martinbo66

Geplaatst door Martinbo66 , lid sinds 8 maanden geleden

4 Reacties

ferdinand, 8 maanden geleden

Kijk eens op You Tube.Staan heel veel filmpjes over reparaties.Type in : Peugeot 308 kleppendeksel vervangen.
Komen er vanzelf een aantal berichten.
Ferry

hans4074 PRO, 8 maanden geleden

Eigenlijk bij de VTI alleen nog maar meegemaakt dat olie in de bougie schachten wordt veroorzaakt door lekkende pakking/pakkingen van het klepdeksel. Het is een rubberen pakking-set met daarin de rand-pakking, 4 ringen voor de afdichting bougie-schachten en 2 kleinere ringen voor de bout-gaten middenin.

Martinbo66, 8 maanden geleden

De garage blijft er bij dat er een nieuw kleppendeksel op moet, omdat deze niet goed zou afdichten. Er is dermate weinige olielekkage dat ik dat advies maar even negeer en het eerst met een nieuwe pakkingenset probeer.

Het zijn rubberen pakkingen, dus droog monteren? Of met wat vloeibare pakking er tussen?

hans4074 PRO, 8 maanden geleden

Droog monteren op de 2 hoeken aan de rechterkant na. Hier zit van origine een streepje vloeibare siliconen pakking op. Aanbrengen nadat de rubberen rand-pakking in de droge en schone gleuf van het klepdeksel is gemonteerd, maar dat zie je wel als je t klepdeksel hebt gedemonteerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.