Peugeot 406: LPI pomp vervangen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Hoi ik heb problemen met de lpg g3 instalatie in mijn auto en wel het volgende: hij loopt soms niet op lpg (dan hoor je ook de pomp niet lopen tijdens contact aanzetten) en als de pomp loopt maakt deze erg veel lawaai.
naar alle waarschijnlijkheid is dus de lpi pomp defect wat wel vaker voor schijnt te komen.
de auto is voorzien van een rondetank die in de ruimte van het reservewiel ligt en heeft een ronde deksel waaronder de pomp en aansluitingen zitten.

Nu wil ik graag zelf die pomp vernieuwen maar bestaat er een ruil systeem voor deze pompen.
de instalatie is van vialle.
Elders op het forum las ik dat mensen hem zelf vervangen hebben maar er staat hellaas geen adres bij.

alle info is welkom.

peugeot-break-406

Geplaatst door peugeot-break-406 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

is het niet zo dat de hoofdmoot van de kosten het pompje betreffen en je het monteren misschien beter aan de specialist over laat? Ook ivm garantie e.d.

peugeot-break-406 (0), 14 jaar geleden

[quote=Erwin2907]is het niet zo dat de hoofdmoot van de kosten het pompje betreffen en je het monteren misschien beter aan de specialist over laat? Ook ivm garantie e.d.[/quote]
dit lijkt misschien wel zo maar +/- 600,00 euro voor het bij een dealer laten doen of voor de helft een pomp kopen en zelf monteren is toch wel een groot verschil vindt ik.
aangezien ik zelf ruim 20 jaar ervaring heb als monteur alleen niet met lpi van vialle lijkt me het monteren een uitdaging die ik wel aandurf.

john

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.