Peugeot 308: Motor loopt onregelmatig

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 185

Onze auto weg gebracht naar de dealer omdat deze stottert. Ook als je, je gas los laat en weer gas geeft heeft hij moeite om de snelheid weer te verhogen. Bougies zijn vervangen, cilinders schoongemaakt, multiriem is vervangen en paar maanden terug ookal de inlaat schoongemaakt. Hierna moest het probleem verholpen zijn maar helaas loopt de auto nog steeds niet goed.

Schorn01

Geplaatst door Schorn01 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 4 jaar geleden

Wat geeft hij aan als foutcodes bij het uitlezen ?
Lees niets over bobines ?
Zit hier een THP motor In ?

JGC (30), 4 jaar geleden

185KW is een GTI THP 250 volgens mij. Meest voor de hand liggende dingen zijn al aangepakt. Opgerekte ketting zou ook nog kunnen, maar hadden ze daar in 2015 nog last van?

Bobines zou heel goed kunnen, hoeft overigens geen P1337 t/m P1340 storing te geven, ik heb destijds zelf 6 weken met een haperende 1.6VTI motor moeten doorrijden voordat ECU dat ding wilde vastleggen.

Schorn01 (0), 4 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Wat geeft hij aan als foutcodes bij het uitlezen ?
Lees niets over bobines ?
Zit hier een THP motor In ?[/quote]

De bobines zijn ook na gekeken. Het is inderdaad een thp motor. De foutcode of codes hebben we niet door gekregen van de garage.

Schorn01 (0), 4 jaar geleden

[quote=JGC]185KW is een GTI THP 250 volgens mij. Meest voor de hand liggende dingen zijn al aangepakt. Opgerekte ketting zou ook nog kunnen, maar hadden ze daar in 2015 nog last van?

Bobines zou heel goed kunnen, hoeft overigens geen P1337 t/m P1340 storing te geven, ik heb destijds zelf 6 weken met een haperende 1.6VTI motor moeten doorrijden voordat ECU dat ding wilde vastleggen.[/quote]

De auto is gechipt vandaar de 185. De ketting is vorig jaar ook vervangen. Zowel de dealer als de garage uit de buurt weten het niet alleen dar cilinder 1 bijna geen compressie meer heeft

kaleido 1 (1425) PRO, 4 jaar geleden

Geen compressie of onvoldoende is toch een voldoende oorzaak , hebben ze al onderzocht wat daar de reden van is , lektest gedaan bv.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.