Peugeot BOXER 2.2 HDI: MOTOR SLAAT NIET AAN

Bouwjaar: 2003

In onze werkplaats staat een boxer 2.2 HDI. De motor wil niet aanslaan. alle zekeringen goed. Starttoerental is goed. Lage drukpomp goed. Motor ebe is niet geblokkeerd. sleutels zijn correkt ingeleerd. Bots schakelaar is ok. Massa motor ebe is in orde. In meting gegevens lees ik een druk af van plusminus 150 bar tijdens starten. !? Lijkt mij toch voldoende? Auto komt sinds vrijdag uit de schade werkplaats is daar rijdende weggegaan. En deze morgen wil de motor niet meer aanslaan.
Wie heeft nog een goede tip ?

T luteijn

Geplaatst door T luteijn (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Oxo8322 (0) PRO, 19 jaar geleden

een paar ideetjes
1. Kwaliteit brandstof
2. Compressie
3. Timing
4. Lucht
5. Uitlaat dicht

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Dankje oxo, had zelf ook al gedacht dat de elektr. richting ok was nu op naar de mechanische richting.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

De druk bij het starten moet minimaal 300 bar zijn , anders worden de verstuivers niet aan gestuurd !!
Fout zoeken in HD-pomp of meting druk op de rail.
Denk eerder aan de HD-pomp, verlits je toch een uitlezing heeft van 150 bar.

mvg

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Afgelopen nacht de accu weer volledig vol geladen. Van morgen sloeg de motor aan. ? Start toerental was blijkbaar toch wat aan de lage kant. Is nu duidelijk sneller ,ongeveer 270 omw/min.
Als het starttoerental maar hoog genoeg is slaat de motor dus wel aan . Overigens vindt ik dat het wel langer duurt voor hij aanslaat dan wat ik normaal van een hdi gewend ben. Gova je zou wel eens gelijk kunnen hebben dat de pomp op zijn laatste benen loopt. Morgen nog even proberen met andere raildruk sensor en anders hoge druk pomp maar vervangen denk ik.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Met nieuwe druksensor zelfde druk gemeten (150 bar),heb vanmorgen een nieuwe hd pomp besteld

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Je hebt toch geen defecte verstuiver die de brandstofdruk via de retour laat wegstromen? Je kent het wel van die Delphi-shit, dit komt ook wel voor bij Bosch verstuivers.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Toen we hem eindelijk aan de gang hadden met een startbooster er op hebben we de retour per verstuiver gemeten, daar zat geen abnormale afwijking in.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Nieuwe pomp er op gezet,raildruk is nu goed bij starttoerental (300 bar). Motor slaat gelijk aan. heren bedankt voor jullie reakties . Groeten Toni.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.