Peugeot 406: Motor valt spontaan uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Hoi, ik heb al diverse onderwerpen doorgelezen maar ben een beetje de "weg kwijt".

Ook bij mij valt soms spontaan de motor uit, vaak gebeurd het net als ik bv een rotonde opdraai (maar dit kan natuurlijk puur toeval zijn....) Elektrisch blijft alles wel branden maar het wordt wel vervelend rijden zonder stuur- en rembekrachtiging...
De auto is direct weer te starten en ik kan weer "probleemloos" verder rijden. Soms merk ik tijdens het rijden op lpg wel dat de auto "inhoudt" en hou ik mijn hart vast als een rotonde of bocht nader maar dan gebeurd er, natuurlijk, niets. Ook geeft het nog wel eens problemen als de auto warm is "en op gas start", de motor loopt dan onrustig en wil afslaan, alleen door constant gas te geven hou ik hem aan de praat en als ik dan weer een stukje gereden heb loopt hij weer rustig. Ik heb als eens een tijdje op alleen benzine (v-power) gereden, maar het probleem komt toch steeds weer terug (blijft soms wel een paar dagen weg..) Er komt tijdens uitval geen enkele foutmelding o.i.d. op het display.
Wie helpt mij?
Alvast bedankt.
Km stand = 201000.

Jos41

Geplaatst door Jos41 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Weet je zeker dat het alleen op LPG mis gaat ?

Wat voor merk en type LPG installatie heb je ? Bij LPG installaties van AG, type SGI gaat de druksensor op de verdamper regelmatig stuk waardoor de motor op vergelijkbare manier afslaat. Er kunnen ook andere oorzaken zijn maar dit is de meest voorkomende bij dit systeem.

Jos41 (0), 15 jaar geleden

In de meest gevallen wel, heb ong. een week op alleen benzine gereden, het probleem lijkt dan weg te blijven, maar ook op lpg komt het niet "dagelijks " voor. De installatie is van AG.

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dan geef ik je 90 % kans dat het de sensor is op de verdamper. Hier een site waar je deze sensor kunt krijgen. http://www.mijnwinkel.nl/shop20855/ Klik even op het derde tabblad, onderaan, SGI druksensor.

Andere 10% zouden de injectoren kunnen zijn, of de verdamper zelf.

Jos41 (0), 15 jaar geleden

Deze? :"Druksensor voor Ag-sgi verdamper"
Kan ik deze makkelijk zelf vervangen?
(en alvast bedankt voor de info, ik hou je op de hoogte...!)

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je een beetje kunt sleutelen is het niet zo moeilijk. Stekker los en dan twee imbus boutjes los en sensor er voorzichtig uit trekken. Meestal is het redelijk goed toegankelijk. Inbouwen is gewoon het omgekeerde.

Jos41 (0), 15 jaar geleden

Hoi Pieter, na enkele weken aankijken had ik graag een positive reactie geplaatst, maar helaas...Na de druksensor vervangen te hebben ging het weer een tijdje goed....tot vorige week, zelfde probleem weer terug, sensor zal toch niet na enkele weken weer het probleem veroorzaken?! Ik tob dus maar weer verder, probleem blijft nu wel wat langer weg..

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Haal de sensor er nog eens uit, wellicht dat er veel vervuiling in je verdamper zit en dat dit bij de sensor terecht is gekomen. Hoe veel km's heb je zonder probleem nu kunnen rijden ?

Je zou de verdamper ook nog eens af kunnen tappen. Aan de linkerkant, onderin zit een imbus boutje. Dat is de aftapschroef. Als de motor uit staat zou je die eens open kunnen draaien en kijken of er veel prut uit komt.

KRG (0), 15 jaar geleden

Hallo Jos,

Kijk maar eens bij mijn post : ik had een 406 2.0 16 V van 2001 op AG SGI. Ik heb vanaf km stand 120.000 (en grote beurt) altijd het afslaan probleem gehouden. Er zijn vele pagina's tips gegeven, maar de garage heeft het niet eruit kunnen krijgen. Ik heb uiteindelijk bij 180.000 km de auto ingeruild. Ik ben iegenlijk wel benieuwd of de volgende eigenaar nmog steeds met het probleem rondrijdt. Ook bij mij tradt het zeer opvallend vaak op bij rotonde of na auto schuin op de stoep parkeren.

Lees deze topic maar eens door.

link: http://www.problemcar.nl/viewforum.php?i...
titel: opnieuw problemen met motormanagement ........

Jos41 (0), 15 jaar geleden

Hoi Pieter, ik had ong. 1500 km probleemloos gereden....., heb nu de sensor opnieuw gemonteerd en imbusboutje los gehad (kwam niet iets noemenswaardig uit) afwachten dus maar weer.......

Nb: KRG : bij mij gaan alle lampjes branden, zonder foutmelding o.i.d. van de boordcomp, dit maakt het probleem m.i. ook zo complex....Allebei weer bedankt voor jullie reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.