Peugeot 308 2008: Motorisch- en technische problemen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Hallo allemaal,

Ik heb door het forum gescrolled, maar kon het niet specifiek vinden. Ik heb 4 problemen.

1: De motor van mijn 308 hapert bij het starten (koud). Als ik s'ochtends de motor start dan hoor je de motor problemen ervaren met opstarten. Eenmaal rijdend is er niks aan de hand. Dit probleem zorgt er wel voor dat je de eerste 5 minuten hapert tijdens het rijden. Dus als ik weg wil rijden dan hapert de koppeling ook. (dit verhaal vervolgt zich in nummer 2)

2: Tijdens het wegrijden hoor ik het geluid van iets wat los zit. Alsof je twee onderdelen hebt die tegen elkaar aankomen. Dit is voornamelijk tijdens de start van de dag met de auto.

3: Mijn auto verbruikt veel motorolie. Ik moet iedere maand een liter bijvullen. Ik heb het laten nakijken, maar geen lekkages te zien.

4: Dit is een veel voorkomend probleem bij peugeot. Mijn achterruitenwisser gaat vanzelf aan op standje sproei en wissen. Ik weet niet of het nou een com 2000 of com 2005 is, maar als iemand dit weet dan zou dat flink helpen. Ik heb het al laten resetten maar dit heeft niet geholpen.

Groet

Arendhorst

Geplaatst door Arendhorst , lid sinds 5 maanden geleden

2 Reacties

oldford PRO, 5 maanden geleden

Om iets over het olieverbruik te kunnen zeggen is het nodig om te weten hoeveel kilometer je per maand rijdt.
Helaas staat deze motor wel bekend om overmatig olieverbruik.

    Ik rijd per jaar 12.000 km - Arendhorst, 5 maanden geleden

S.CH, 5 maanden geleden

Kan uit ervaring praten, de 308 heeft me veel geld gekost.
Kan je eigenlijk maar 1 tip/advies geven . Neem zo snel mogelijk afscheid van deze auto . Mooie auto maar die vti is een grote drama . Bespaar je deze ellende heb er slapeloze nachten van gehad.

    Bedankt voor je eerlijkheid. Ik zal het doen. - Arendhorst, 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.