Peugeot 406: navigatie blijft initialiseren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI 109 pk 8V

Heb de auto (406 2003 2.0 HDI 109 PK) inmiddels vanmorgen opgehaald.
Rijdt prima, alleen navigatie CD originele cd 2003 blijft steken in het intitialiseren.
Hij komt er nu niet doorheen. Er is ook een copie 2005/2006 bij de auto aanwezig, deze geeft fout CD rom. Maar op Pc op kantoor zijn de CD 's wel te lezen. Dwz virusscanner ziet wel goede cd's.
Wie weet raad.
PS ik heb wel garantie, ga ik van uit ! Standaard af fabriek geleverde navigatie !

KRG

Geplaatst door KRG (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Lezer in de kofferbak vervangen, die is slecht. Zit aan de rechterkant, zelf ook gehad. Nieuwe erin (onder garantie) en die deed het wel goed zonder leesfouten. Ook bij originele CD's.

KRG (0), 16 jaar geleden

Nog even een update: de originele CD van 2003 heeft nu zijn initialisatie voltooid. Bij het menu kom ik nu zover dat hij vraagt om invoer bij stad: alleen dan komen er geen letters die ik moet selecteren om op de juiste naam van de stad te laten zoeken. Het cd symbooltje blijft ronddraaien en er komt geen verdere invoer mogelijkheid meer.

Wat is hier aan de hand:
1e defecte CD (deels ) ?

2e defecte navigatie apparaat (lezer) zelf ?

daarnaast is er ook bij de auto een copie van 2005/2006 aanwezig. van deze CD zegt het apparaat. CD-Rom is onleesbaar

Kun je bij de Siemens VDO wel copie en van een nieuwer jaar inlezen ?

Wie geeft tips over de euvels?

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Alstie goed gecopieerd is kan je wel een nieuwere versie inleren. Hou er welrekening mee dat je daarna nooit meer de oude versie er in mag stoppen. Volgens mij gaat dat niet goed. Ik denk eigenlijk dat de lezer van de navigatie unit niet meer goed werkt, de gecopieerde cd zal eerder als onleesbaar worden beschouwt als de originele. waarschijnlijk zat de de 2005/2006 versie er al in en die is niet meer goed leesbaar. je hebt hem niet opnieuw de oude versie laten initialiseren en dat gaat m.i.niet goed.
Als je garantie hebt moet je gewoon naar je leverende garage gaan en niet zelf gaan expirmenteren. Die oude versie hadden ze m.i. nooit in de auto mogen laten liggen.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Heb je net een peugeot met veel problemen weg gedaan, heb je weer een nieuwe met andere problemen!.
Het houd niet over.
Het zou toch zo moeten zijn dat je er een ceedeetje instopt en vervolgens een adres intypt en karren maar?.
Of denk ik nou een beetje simpel?.
Toch maar weer die oude zuignap aan het raam, of het dikke stratenboek onder de voorstoel.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat klaas vooral gebaat is bij support betreffende zijn probleem,dus laten we dat vooral niet vergeten.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Uiteraard peugeottechnieker.
Waarom maken ze tegenwoordig zulke systemen dan ook zo ingewikkeld.
Waarom moet zoiets intialiseren?.
Het zou toch zo moeten werken dat je het ceedeetje erin schuift,adres intypt en karren maar.
Er is toch voor de gewone mens niet meer uit te komen zo.
Ik kan me voorstellen dat als je er een illegaal kopietje instopt dat tie niet werkt.
Als je dan de originele cd erin stopt zou het toch gewoon moeten werken?.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Mijn vermoeden is dat de lens van de cd speler vuil is. Alleen is het openmaken en schoonmaken van de lens niet echt makkelijk dacht ik (en zou ik zeker niet doen zolang er nog garantie op zat). Een schoonmaak cd werkt ook niet dacht ik. Althans bij mijn navigatie (VDO) moet je dat zeker niet doen.

KRG (0), 16 jaar geleden

Ik heb inderdaad al een schoonmaak Cd 'tje geprobeerd. de originele CD laadt wel, ook de software doet het tot op het punt dat je de stad in moet voeren . Dan komt er geen lijst of keuze uit letters.
het kan best zijn dat de copie CD 2005/2006 alleen een update cd is. Hij zegt al meteen dat de CD rom niet te lezen is. Misschien teveel krassen erop oid. Dat maakt me op dit moment ook niet zoveel uit.

Als de originele 2003 Cd maar god werkt samen met het navigatie apparaat. Ik heb in ieder geval bovag garantie op alle origineel af fabriek geleverde accessoires. Deze is af fabriek geleverd met navigatie dus daar heb ik in ieder geval garantie op. Ik zal de verkoper informeren over de probleempjes en dan laten afwikkelen.

Je kunt op internet bij marktplaats ook van iemand uit Sneek de originele cd 's 2005 /2006 overnemen. Misschien dat ik dat wel doe. Ik wou alleen graag van iemand hier in de buurt (Groningen oid) een originele 2003 CD lenen om even te prberen of die wel verder komt met het programma. Ook de originele CD kan natuurlijk beschadigd zijn.

Of de leser is dus niet echt lekker meer, dan in ieder geval naar de verkoper terug.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Primera, initialiseren is nodig omdat de een nieuwe kaart ook nieuwe software bevat voor het apparaat omhem zo optimaal mogelijk met de de nieuwe kaart te laten werken. Als ik een nieuwe kaart lever aan een klant dan doen wij dat initialiseren altijd even voor de klant. het is welgebruikelijk bij veel nav systemen die ik ken en niet alleen bij fabrieks systemen maar ook bij b.v. becker.

Waarom die niet meer werkt na het lezen van de originele cd? Waarschijnlijk is de 2005/2006 versie al eens geladen, de originele is een oudere versie(2003) die heeft ook andere software. dat werkt dus niet goed.

je hebt gelijk dat het flink ingewikkeld is geworden allemaal, dat is nu eenmaal een vast gegeven waar we mee om moeten zien te gaan, deze site is daar een prima tool voor.

KRG (0), 16 jaar geleden

Ik heb hem vanavond weer even geprobeerd. Hij is nu verder gekomen, de invoer vraag van stad komt en ook zie ik de letters. Het is zelfs gelukt om een aantal adressen in te voeren en op te laten slaan. Alleen later lijkt het net alsof de CD toch niet goed wordt gelezen. Dan is hij een deel van de gegevens weer kwijt. Dwz de adressen die ik ingevoerd heb staan nog wel in de lijst, maar bij het kiezen van 1 adres uit die lijst geeft het scherm een ? achter de naam van die positie.
Daarna weer opnieuw opgestart en dan blijft het systeem weer lang met draaiende CD teken staan. Dus ik denk inderdaad dat het leesapparaat de boosdoener is.

Ik ga eerst met dit puntje naar de garage. en laat wel weten hoe het afgelopen is.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Peugeottechnieker,ik wist niet dat er nog software opstond om het beter te laten functioneren.
Dat maakt het idd wel wat gecompliceerder en lastiger voor de gewone mens.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat is mooi toch! Zo leren we allemaal wat. Fijne feestdagen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.