Peugeot 406: Niet overschakelen op gas

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Onlangs heb ik mijn gaskleppenhuis laten vervangen en sindsdien wil de motor niet meer overschakelen op gas. De auto rijd verder prima. Als ik de schakelaar omzet blijft hij rood knipperen. Ik heb een tuimel schakelaar met bovenin een rood lampje, dan vier of vijf goene lampjes met onderaan een rode die het gasniveau in de tank aangeven. Het betreft overigens een AG installatie. Wat kan ik hieraan doen om het probleem, zonder veel te moeten betalen, op te lossen? Ik ben nu doorverwezen naar een gasexpert. Deze zei eigenlijk dat er een storing zat in de computer. Kosten liggen tussen de 100 en 500 euro en zelf dat kon hij niet echt goed vastleggen.

Wie weet er raad......


O.

O.

Geplaatst door O. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sel (0), 15 jaar geleden

Je hebt waarschijnlijk een AG DGI installatie. Hier op problemcar kun je er heel veel over lezen..
De computer (DGI computer) van deze installaties gaan zelden kapot. Meest bekende zwakke punt van dit LPG G3 systeem is de centrale DGI-injector. Dit is een vierkant blokje onder de motorkap, waarop de slang vanuit de verdamper is aangesloten, en van waaruit 4 (lpg) slangen richting de motor gaan. Ga gewoon naar een (andere) lpg garage, laat je systeem uitlezen en laat je de gascomputer resetten. Dat is max 30 minuten werk, +/- 35 euro. . Wat er ook veel voorkomt is de bedrading die richting deze lpg-injector gaat, ik geloof 4 draden onder en 2 draden boven. Deze kabels goed controleren. Doordat ze slecht zijn geïsoleerd kunnen ze allerlei storingen/korstluitingen veroorzaken waardoor een ernstige fout op de lpg-computer wordt opgeslagen, door die fout wordt er niet op benzine overgeschakeld.
En nog een laatst tip wat ook weleens help.. je accu pool losmaken, +/- 30 minuten wachten. Schakelaar op lpg zetten. Starten zonder gasgeven, even wachten of de auto op lpg overschakelt.. je hoort dan een duidelijk 'tik' van de relais..
suc6.

sel (0), 15 jaar geleden

foto van een AG DGI injector..
[url=http://img300.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img300.imageshack.us/img300/4455/...[/img][/url]
onderdeel van de onderkant ontbreekt..

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.