Peugeot 406: niet willen starten van peugeot 406

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 16 V 110 pk

Weet iemand raad, mijn peugeot sputterde een week geleden even bij het starten, wij dachten aan probleem met gelijktijdig benzine-lpg binnen krijgen, want auto ligt op lpg, maar hij sloeg toch aan na paar keer proberen, nu zondag kreeg ik hem niet meer gestart, leek alsof hij geen benzine kreeg, 4 jaar geleden had ik ook al dergelijk probleem en toen stuurde men aan op defecte brandstofpomp en inderdaad, contacten waren groen geoxideerd en door gebrand. Nu ging mijn man opnieuw de pomp bekijken en stelde vast dat contacten opnieuw heel groen zagen, als ik contact op zet, hoor ik normaal een geluid komen van de benzinepomp voor ik start, maar dat hoorde ik ook niet meer. Ik bestelde dus een nieuwe pomp maar bijkomende probleem nadien is dat mijn man de zekeringen heeft zitten nakijken in het kastje onder de motorkap omdat daar ook zekering van benzinepomp zit volgens instructieboekje, aan zekeringen niks te zien, mijn man maakte de fout om de hoofdstekkers van dit kastje, noemt het niet de BM 34 of zoiets ?, uit te trekken en terug in te steken om te zien of daar misschien een slecht contact zat, maar koppelde de batterij niet af-gevolg: lampje van startonderbreking is sindsdien gaan branden en op autoradio verschijnt economy mode, het lijkt alsof wagen van nergens geen stroom meer krijgt, mijn man plaatste vandaag de nieuwe benzinepomp maar wagen wil dus niet meer starten omwille van dat lampje startonderbreking waarschijnlijk en die economy mode waarin hij terecht gekomen is, weet iemand hoe dit kan opgeheven worden of wat probleem kan zijn?
Wij denken dat probleem bij benzinepomp lag omdat we 4 jaar terug die gewoon vervingen, toen ook groene contacten en dat was eerste waar nu ook aan gedacht werd, dank bij voorbaat voor de hulp.

ciliman

Geplaatst door ciliman (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 10 jaar geleden

Heb je de reserve sleutel al geprobeerd ?

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Koppel de accu eens een half uurtje af, en sluit hem weer aan.

ciliman (0), 10 jaar geleden

[quote=pieterp9094]Heb je de reserve sleutel al geprobeerd ?[/quote]
Pieter, heb met reservesleutel geprobeerd, geen oplossing, is het normaal dat je de benzinepomp niet hoort draaien in economy mode ? dacht dat ik totaal geen stroom meer had maar sigarettenaansteker werkt bijvoorbeeld wel

ciliman (0), 10 jaar geleden

[quote=Profundo Autoservice]Koppel de accu eens een half uurtje af, en sluit hem weer aan.[/quote]
De batterij werd afgekoppeld, geen oplossing, had op engelstalig forum ook iets dergelijks gelezen, batterij afkoppelen, dicht sluiten en 5 minuten wachten om in sleepmode te laten gaan, raam open laten, na ontkoppelen batterij polen 5 minuten tegen elkaar houden en dan via openstaande raam lichten aan om bsi zachtjes te laten opladen en dan proberen te starten, maar helpt ook niet. Ik hoor bij aanzetten van contact ook de nieuwe benzinepomp niet opspringen hetgeen vroeger wel het geval was, waarschijnlijk doordat deze geen stroom krijgt door die economy mode en/ of startblokkering ? Mijn sigarettenaansteker werkt wel, dat is zowat het enige. Ik had aan mechanieker gevraagd in peugeot garage waar ik de pomp bestelde en die sprak van gewoon open en dicht sluiten of zekeringen van 10 in de kast onder motorkap controleren maar die zijn allemaal nog ok. Moet de wagen aan computer gehangen worden om te resetten of hoe werkt zoiets normaal ?

PeugeotRinus (0), 10 jaar geleden

Ciliman,
Probleem heb ik ook 2 keer gehad met 406 op gas. Beiden keren nadat voertuig overdag moest presteren en 's- nachts sterk afkoelde. Wilde 's- morgens steeds niet meer starten, ook indicatie startonderbreking en economy- mode. Na 1,5/ 2 uur sprong motor aan. Betrof softwareprobleem in BSI. Vakgarage Venneman Ulft heeft software gewist en opnieuw geinstalleerd. Probleem opgelost.

ciliman (0), 10 jaar geleden

Hallo, bedankt voor je antwoord, heb wagen ondertussen laten takelen, staat nu bij peugeot dealer, zegden in eerste instantie dat sleutels opnieuw moeten ingelezen worden om startonderbreking weg te krijgen, maar nu hebben ze me al gebeld: ze wilden de bsi bekijken maar deze kan niet ingelezen worden, moeten nu op zoek gaan hoe het komt dat ze geen toegang krijgen tot bsi.

PeugeotRinus (0), 10 jaar geleden

Ciliman,

Klopt Peugeot heeft dat afgeschermd. Voor dat inlezen, wissen of opnieuw installeren van de BSI is wel software op de markt. Peugeotdealer hier zei: nieuwe BSI monteren. Ja, ja, maar dat heb ik dus niet gedaan.

ciliman (0), 10 jaar geleden

Rinus, bedankt voor je antwoord, heb wagen van gisteren terug maar ben wel 500 euro armer, enfin 223 euro voor benzinepomp die mijn man zelf installeerde en mechanieker zei dat hij alle zekeringen nog eens had nagekeken onderaan in wagen bestuurderszijde, daar zou 1 kapot geweest zijn en hij zegt dat in zekeringkast onder motorkap 1 zekering niet op zijn plaats zat, zou niet weten wie die verwisseld heeft ??? Maar ja, heb geen duidelijk antwoord gekregen, van sleutel opnieuw moeten inlezen was geen sprake meer, ook niet op factuur, heb twee uren werkloon betaald en takelkosten en dan diagnose, ik veronderstel aan computer hangen, samen 249 euro, maar ja, ben al blij dat ik hem terug heb en dat hij weer start, hopelijk was het die benzinepomp die aanvankelijk voor startprobleem zorgde.

PeugeotRinus (0), 10 jaar geleden

Mooi Ciliman en nu maar maar weer heerlijk peugeot-en

Hans4040 (320) PRO, 10 jaar geleden

[b]Door moderator verplaatst[/b]

Hallo, paar maanden geleden plaatste ik hier ook al een bericht ivm niet-starten van mijn auto, ondertussen werd benzinepomp vervangen en was probleem opgelost tot gisterenavond toen wou voertuig opnieuw niet starten, hij wil wel aanslaan maar krijgt duidelijk geen brandstof, voertuig ligt op lpg doch start sowieso op benzine- je hoorde de benzinepomp ook niet opspringen bij opzetten van contact, na eventjes wachten lichten opgezet en toen sloeg hij wel aan, mijn man denkt dat het probleem in de bsi ligt: relais van benzinepomp waar iets aan scheelt, normaal vervangt men ganse bsi doch paar jaar geleden heeft mijn man ook de relais van de airco vervangen omdat mijn airco niet meer werkte, toen vonden wij op deze website een handig plan van een meneer, een foto van bsi inwendig waarop duidelijk de plaats van relais airco werd aangewezen, is er toevallig iemand die ons kan zeggen waar de relais van de benzinepomp zich bevindt ? dank bij voorbaat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.