Peugeot 308 2009: Olie lekkage, olie verbrand op spruitstuk

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Beste, heeft iemand een suggestie (voor de garage) om lekkage oorzaak te achterhalen?
Er lekt olie wat verbrand op het spruitstuk (stank en rook onder de motorkap). Na starten vrij snel deze geur. Garage geeft aan bij spruitstuk in de buurt ook wat olie te zien liggen maar niet een hoeveelheid die ook het olieverbruik verklaart. 1 liter per 1000km. Maar als ik op het forum lees dan is dit niet heel afwijkend voor deze auto. Op de grond ligt steeds een enkel drupje. Ik vermoed dat er vooral olie tijdens draaien van de motor ergens lekt. Garage wil koppakking vervangen, maar olie en koelvloeistof zien er goed uit en koelvloeistof blijft ook op juiste niveau (olie is 3 maanden gelden ook vervangen en daar was niks mis mee iig geen opmerkingen van de garage) garage heeft oliefilter en carterplug gecontroleerd en daar lekt niks. Koppakking lijkt het me niet te zijn of ben ik dan eigenwijs?

rvdtuin

Geplaatst door rvdtuin (0) , lid sinds 7 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Monteur Senior (560), 4 maanden geleden

goed schoonmaken eventueel met remmenreiniger en dan kijken waar de olie vandaan komt kan kleppendeksel zijn of inderdaad koppakking die kan ook gaan lekken naar buiten toe dus zonder olie en water bij elkaar komen

    Dank voor het beantwoorden. Als het van de kleppendeksel vandaan komt zou je dit dan niet moet zien? Ik zal iig aan de.achterkant hier eens langsgaan met een doek om te.zien of daar olie zit. - rvdtuin (0), 4 maanden geleden

harry4203 (365) PRO, 4 maanden geleden

Is het een 1.6thp (turbo) of een 1.6vti? Zou zowiezo een andere garage zoeken, maar dat terzijde.

    Dank voor de.reactie. Het is een 1.6 vti. - rvdtuin (0), 4 maanden geleden

STIP911 (0) PRO, 4 maanden geleden

vaak olie filterhuis, pakking word knetterhard door de warmte van het uitlaatspruitstuk en gaat lekken

kaleido 1 (1265) PRO, 4 maanden geleden

Goed schoon maken met bv remreiniger en dan desnoods met een spiegeltje en lampje op onderzoek uit.
Spruitstuk zit boven de koppaking dus lijkt me niet echt verdacht olie lekt niet omhoog , kleppendeksel en alles wat er boven zit.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.