Peugeot 406: olie op de bougies aan de buitenkant van de motor?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Na mijn stappenmotor en gasklephuis gereinigd te hebben (met goed resultaat tot nu toe, was wel even schrikken na de eerste keer starten:) heb ik nog even snel de staat van de bougies bekeken. Deze mogen wel vervangen worden maar wat ik vreemd vind is dat er olie bovenop de bougies ligt, dus in de gaten waar de doppen op gedrukt worden. Het lijkt me sterk dat dit met olie bijvullen is gebeurd omdat de bougies omringt zijn door metalen kokertjes waardoor de olie dus niet bij de bougies kan komen. Heeft iemand een idee waar die olie weg kan komen?
De motor draait mooi rond en rijdt prima, geen walmen uit de uitlaat.

kachel

Geplaatst door kachel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als je daar wat olie in hebt zitten komt het meestal van de bougie zelf af ( ring/afdichting ) of kleppendekselpakking..

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

stefan waar komt dan die olie vandaan als het via je bougie zelf komt??ik ga toch ook voor de kleppendekselpakking.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Robby

Heb al bij meerdere auto's gezien,die ook best wat olie verbruiken,zeg een liter op de 2000km,en die waren ook rondom nat van de olie,terwijl de kleppendekselpakking niet lekte en kurkdroog was,ergens anders kan het ook niet vanaf zijn gekomen,waarschijnlijk hebben ze die bougies al een aantal malen erin en eruit gehaald,waardoor misschien de afdichtingsring van de bougie niet meer goed af deed sluiten en na verloop van tijd hier wat olie langs heeft geduwt.ook waren toen niet alle bougie's nat van de olie,maar enkel 2 stuks ( van een 6 cilinder )

Vandaar dat ik dat ook erbij gezet had.

kachel (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, ik heb echter nog wel een vraag m.b.t. de olie die langs de afdichtingsring kruipt.
Het gaat hier om de ring die over het schroefdraad van de bougie zit?
Loopt er dan een oliekanaaltje langs het schroefdraad van de bougies waardoor er olie via de lekkende aflsuiting naar boven wordt gedrukt?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nee daar loopt geen oliekanaaltje ofzo langs..heb dat toen een paar maal bij een VR6 gehad..waarschijnlijk dichte die ring niet 100% af en had je na verloop van tijd er wat olie aan zitten..maar zou eerst je kleppendekselpakking controleren.

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Check even de olievuldop of die lekt of vervang die gewoon. De doppen van dit type gaan na verloop van tijd flink zweten waardoor er vaak olie richting de schacht van de bougie gaat. De metalen kokertjes sluiten de schacht niet helemaal af.

kachel (0), 14 jaar geleden

Ok, bedankt allemaal voor de tips. Ik ga als eerste de bougies vervangen. (die moeten zowieso vervangen)
Daarna even alles droogmaken en na verloop van tijd kijken waar de oliesporen zitten (oliedop of kleppendeksel)
Ik ging er vanuit dat de metalen kokertjes de schacht volledig afsluiten waardoor het een raar probleem leek maar nu is het allemaal wat logischer aan het worden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.