Peugeot 406: slaat niet aan!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: XU7JP4

Ik zit met het volgende probleem:
Vanuit de computer komt geen massa op pen 3 (die via draad 1236 naar pen 10 van dubbelrelais loopt). Hierdoor krijg ik geen aansturing voor brandstof enz. Het toetsenbord geeft wel groen licht na invoering van de antistartcode, maar er gebeurt niks verder.
De Peugeot dealer heeft storing gezocht en kwam tot de conclusie dat de computer stuk was want alle massa en stroom ging wel de computer in, maar kwam er niet uit. Ik heb een gedeblokkeerde computer gekocht bij bekende sloper in Nagele, maar dit gaf hetzelfde probleem (wel eerst kabel losgehaald van het toetsenbord).

Mijn neef, automonteur, heeft ook grondig gezocht en gemeten en gaf aan dat de krukassensor niet het juiste signaal gaf. Sensor vervangen en dacht vervolgens dat de gaskleppositiesensor de boosdoener was (krijgt signaal van de krukassensor). Dit bleek helaas ook niet de oplossing.
Met losse draad pen 3 op pen 10 van dubbelrelais zetten heeft ook geen effect (gebroken draad was mogelijk..).
Pen 10 van het relais aan massa leggen levert wel spanning op alle onderdelen op, maar je mist de massa onderbrekingen van de computer waardoor hij dus gaat lopen.

Wie o wie weet wat we nog kunnen doen??????

Prutser Kris

Geplaatst door Prutser Kris (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Prutser Kris

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Al opgelost ??

Gr. paul

Prutser Kris (0), 14 jaar geleden

Daarmee is het gestart, maar dit is het echte probleem.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je het toetsenbord aangesloten hebt en nog geen code hebt ingetoetst en je zet het contact op 2de stand, brand dan het motordiagnoselampje?
Het diagnoselampje hoort dan gewoon te branden, zoniet..... dan ontbreekt er toch een voeding.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

dubbel relais al vervangen?

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Heb je een botsschakelaar ? Als die uitgesprongen is of de bedrading is niet goed dan wordt de brandstoftoevoer ook afgesloten (spanning van de pomp). Ik heb dit probleem gehad bij een 406 uit 2001. Nadat ik door dit probleem een aantal keer stil was komen te staan heb ik de hele botsschakelaar er uit gesloopt en de draden gewoon doorverbonden, dat werkt tot de dag van vandaag prima. (moet alleen geen botsing krijgen :))

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

TrafficBandit, het probleem met een ongeval ben meestal jij niet ;)

Prutser Kris (0), 14 jaar geleden

Het dubbelrelais had ik inderdaad al vervangen, maar geen verschil. Volgens mij brandt het motordiagnose lampje gewoon met contact aan zonder code invoeren. Ik zal het voor de zekerheid nog eens laten checken door mijn neef (staat de auto nu). De botsschakelaar lijkt ook zeker een mogelijkheid Peter. Ik herinner me tijdens het zoeken dat de brandstoftoevoer het ineens niet deed en na het drukken op de botsschakelaar hij het wel weer deed. Draden maar eens doorverbinden dus. Ik laat het weer weten en tips en trucs zijn uiteraard van harte welkom.

Prutser Kris (0), 14 jaar geleden

Mijn neef had de botsschakelaar al doorverbonden, maar helaas zonder resultaat...De rest volgt nog.

Prutser Kris (0), 14 jaar geleden

Ik heb een bedradingsschema van mijn peugeot. Heeft iemand misschien een overzicht van de draadnummers en onderdelen?

Prutser Kris (0), 14 jaar geleden

Het contact geeft gewoon het motordiagnoselampje weer bij 2e contact. Er heeft ook iemand van de ANWB gekeken en die wijst ook naar de motorcomputer...

Prutser Kris (0), 14 jaar geleden

Inmiddels alweer enige tijd verstreken. De auto is zelfs meegeweest naar Innovam. Alles wijst vooralsnog naar de computer. De hele motordraadboom ligt ook bloot. We gaan nog één poging wagen met een computer van een werkende motor. Wordt vervolgd....

Jodocus (0), 14 jaar geleden

Hoi Kris,


Is er niemand op dit forum die een werkende computer heeft in jouw buurt, waarmee je het kunt testen?

groet Jodocus

Prutser Kris (0), 13 jaar geleden

Ik heb de auto inmiddels gesloopt voor verkoop van de onderdelen. Tijdens de sloop niets vreemds tegengekomen. Volgende keer beter.

Prutser Kris (0), 11 jaar geleden

Graag dit topic sluiten. Auto is al enige tijd geleden gesloopt en verkocht in onderdelen omdat ik de oorzaak niet heb kunnen vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum