Peugeot 0: Orginele autoradio Peugeot 406 HDI 90pk.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000cc.

Hallo,

Onze huidige niet-orginele autoradio heeft het begeven. Mijn idee is
om een orginele 406 radio erin te zitten die ik van iemand kan overnemen.
Ik heb van de dealer gehoord dat je de " codes " erbij moet hebben ( zijn aanwezig )
Mijn vraag is hoe werkt het met die codes. Radio monteren lijkt me geen probleem,
orginele bedrading is intakt maar waar moeten de codes ingevoerd worden?

Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Jwp

Geplaatst door Jwp (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

heemskerk4251 (0), 17 jaar geleden

Jan Willem,

Voor de radio van de fase 2 406 heb je geen codes nodig. Alleen moet de dealer de radio aanmelden en het chasisnummer invoeren. Die codes zijn alleen nodig voor 406 modellen van voor half 1999. Let dus op dat je de goede radio overneemt.

gr.

Cees

LuckyMe (0), 17 jaar geleden

Als het een fabrieksradio van Clarion radio betreft kun je contact opnemen met Clarion Nederland (via http://www.clarion-eu.com/nl/)

Ik had een PA-2325A radio waarvan de code verloren gegaan was. Heb een mailtje gestuurd met alle nummers die ik op de radio zag staan (serienummer + evt. nummers van de barcodes) en kreeg gratis de code toegemail. Top!

Moose (0), 17 jaar geleden

Jan Willem,

Het is als Cees zegt. En let er inderdaad op dat je de juiste radio neemt!
Afgelopen zomer zat ik met dezelfde vragen en de Peugeotdealers hebben allemaal verschillende verhalen. Uiteindelijk ben ik ook na reactie van Cees op dit forum gewoon met de radio reeds geïnstaleerd naar de Peugeotdealer gereden. Deze sloot een laptop aan, voerde het chassisnummer in en 5 minuten later was ik klaar. Totale kosten 0,00 Euro.

Jwp (0), 17 jaar geleden

Beste mensen,

Bedankt voor jullie reacties en hierbij het vervolg.
Ik had de juiste radio voor fase 2 en had die ingebouwd. Daarna naar de dealer gegaan die het chassisnummer ingevoerd heeft
en daarna functioneerde de radio. Echter zolang de computer aangesloten was ging alles goed maar zodra deze ontkoppelt
werd ging ie raar doen ( zender wegvallen, harder/zachter). Na een poosje zoeken kwam men tot de conclusie dat de problemen
veroorzaakt werden door de kabelboom die niet voorbereid was voor een orginele radio (ex lease auto).
Daarna hebben ze een niet-orginele radio ingebouwd die direct functioneerde.
Ik moet zeggen dat de dealer er alles aan gedaan heeft om het voor elkaar te krijgen (zijn er toch 2 uur mee zoet geweest zonder
dit te berekenen, perfect.)

Iemand interesse in een orginele radio?

Groet

JW

Moose (0), 17 jaar geleden

Hmm, da's jammer. Vreemd dat er een andere kabelboom inzit. Nu ja, niets aan te doen. Welke Peugeot/Clarion radio heb je? Die met CD of die met cassete?

heemskerk4251 (0), 17 jaar geleden

Jan-Willem,

Ik denk eerder dat de radio kuren heeft. De Clarion fabrieksradio's vertonen een scala aan mankementen. Soms zijn ze niet aan te krijgen, en vaak zijn ze niet af te zetten. Dat in jouw ex lease auto een andere kabelboom zou huizen kan je gerust als een sprookje beschouwen. Wellicht is er in 'geknipt' om een gewone radio aangesloten te krijgen. De draden in de Iso stekker dienen er ook voor om het display aan te sturen. Knoeien in de kabelboom kan de gekste storingen in het motormanagement opleveren. Als jouw nieuwe radio zonder meer (ik bedoel zonder verloopstekkers) op de Iso stekker in de auto is aangesloten, dan is het te begrijpen waarom de fabrieksradio niet werkte. Overigens is de kans dat een tweeedehands fabrieksradio feilloos werkt onder de 50% te rangschikken.

gr.

Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum