Peugeot 406: Peugeot 406 coupé electrisch raam bijrijderskant gaat spontaan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6

Hallo,

Sinds kort gaat bij het openen van de portieren van een 406 coupé aan de bijrijderskant niet het raam één cm naar benden zoals het hoort, maar het raam gaat volledig naar beneden.
Vervolgens wil het raam ook niet meer met de schakelaar omhoog, maar enkel door de sleutel in het portier vast te houden in de sluit-stand. Soms gaat het raam dan volledig omhoog en soms moet je elke keer weer de sleutel vasthouden omdat het raam na zo'n 5 cm weer stopt.
Op andere momenten functioneert het raam soms wel normaal.
Aan de kabelboom is niks te zien/ merken.
Het mechaniek loopt supersoepel, dus de motor en de regeleenheid die aan de motor zit beide vervangen, maar het probleem blijft bestaan. Met losgekoppelde schakelaar verandert er ook niks.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast dank,
Rik

rik1975

Geplaatst door rik1975 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het seintje centimetertje zakken van de ruit bij openen van het portier zit in een contact in het slotmechanisme. Probeer eerst eens een resetprocedure van de ruit als dit lukt = accuklem even los en na aansluiten de ruit volledig openen m.b.v. de schakelaar. Ruit helemaal beneden, dan schakelaar los en nogmaals richting openen. De ruit zakt dan nog een centimeter. In deze stand de schakelaar ca. 5 sec vasthouden en daarna sluit-procedure en daarna ruit nogmaals openen en sluiten.
Helpt dit niet, dan zou je kunnen proberen om de portierbekleding Rv te verwijderen, portier open te laten staan en bijv. met schroevendraaier het slotpalletje te vergrendelen alsof portier dicht zit zodat de ruit helemaal bovenin blijft staan. Dan stekker van slotmechanisme lostrekken en kijken of de ruitbediening dan wél werkt met de schakelaar. Werkt het openen en sluiten van de ruit dan naar behoren, dan zit de oorzaak in het slotmechanisme.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.