Peugeot 206: Portier ontgrendelt tijdens rijden- Peugeot 206cc

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Als ik bij mijn 206 cc de kap open doe, schiet op een gegeven moment het portier van zijn vergrendeling. (niet van het slot, maar de deur gaat dus ook daadwerkelijk een stukje open)
De auto herkent dit ook als dat de deur open is, dus binnenverlichting knippert, lampje met portier open en n piepje.

Bij de peugeotgarage zeiden ze dat de kap in principe geen verbinding heeft qua schakelaars met het portier.
Wisten niet wat het dan wel was. Nog gekeken of de dakrand het portier evt op z'n plek/dicht houdt, maar dit is niet het geval.

Verder nooit problemen met vergrendeling/ontgrendelend ed. Slot op zich leek ook in orde volgens garage. Kabelbreuk leek hen ook niet waarschijnlijk.

Mijn vraag: wat is het dan wel of hoe kan ik (of de garage) daar achter komen. Elke keer het portier openen om het opnieuw dicht te kunnen doen tijdens het rijden is niet zo relaxed...

Tosca12

Geplaatst door Tosca12 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Er zit een tegenstrijdigheid in je verhaal, of ik snap em niet? Je 1ste stukje verhaal: als je het dak opent, dan springt het portier uit z'n vergrendeling. In het laatste regeltje geef je aan dat je elke keer TIJDENS HET RIJDEN het portier opnieuw dicht moet doen, dus dat klinkt alsof het toch onafhankelijk is van de kap, want onder het rijden de kap openen werkt niet.
Klinkt als.........slotmechanisme defect of verkeerd afgesteld.

Tosca12 (0), 10 jaar geleden

Ok, sorry voor de verwarring. Wat ik bedoel: het gebeurt alleen wanneer ik met de kap open rij. Dus niet tijdens het openen, maar tijdens het rijden met open kap.

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Duidelijk. M'n eerste indruk blijft hetzelfde, namelijk slotmechanisme defect of verkeerd afgesteld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum