Peugeot 406: Schakelaar met vertraging inbouwen voor LPG installatie.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1761, 66- kw.

Mijn auto start gelijk op lpg. (AG DGI).
Auto is naar een AG topdealer geweest maar hij geeft aan dat het niet mogelijk is om de computer anders te programmeren. Ik zou een nieuwe computer moeten kopen.
Auto start op benzine prima. Als je schakelaar op lpg houdt, dan moet je 4-6 sec doorstarten en slaat hij pas aan en loopt gelijk op lpg.
Is het eenvoudig te regelen dat het dgi computer bv 30 seconden na het starten pas stroom krijgt?
Dus de schakelaar moet op lpg blijven, echter daadwerkelijke "aanzetten" van die schakelaar moet geregeld worden door iets anders (relais?) bv 30 seconden na het aanzetten van contact/starten?

sel

Geplaatst door sel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sgm (0), 17 jaar geleden

Heeft de auto voorheen wel probleemloos op LPG gestart? Want dan zou je ook de oorzaak van het lange starten kunnen zoeken en wegnemen.
Wat je kunt proberen is om de auto eerst even op kontact te zetten en dan pas te starten om te kijken of dat verschil maakt.

sel (0), 17 jaar geleden

Bas, Een g3 installatie hoort eigenlijk op benzine te starten. Maar door een of andere storing start mijn auto vrijwel direct op lpg. Ik ben daarvoor 2x naar een lpg inbouwer geweest, ze hebben een en ander uitgezocht computer opnieuw ingeleerd etc, maar het later op lpg overschakelen hebben ze niet kunnen regelen en het kost me allemaal veel te veel. Het langer door starten wordt dus door de storing veroorzaakt dat de auto op lpg start. Als ik de schakelaar op benzine houd, start de auto als een zonnetje. Dus wil een oplossing verzinnen door schakelaar op lpg te zetten, maar 10- 30 seconden na het starten moet er eigenlijk overschakeld worden. DAt wil ik dan doen simpelweg om na die schakelaar iets te bouwen..

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk als je echt aan het knutselen wil gaan dan maak je een timer schakelaar die getriggerd wordt door je contactslot en die na een instelbare tijd je schakelaar bedient van het LPG systeem. Met de NE555 krijg je dit al voor elkaar, relais er achter en je kunt vooruit.

http://en.wikipedia.org/wiki/NE555

sel (0), 17 jaar geleden

Inderdaad .. zo iets moet het wel worden.

sel (0), 17 jaar geleden

Als ik de zekering van de benzinepompt er uit haal, kan ik de auto dus gewoon starten. Na +/- 5 seconden slaat de auto gewoon aan op lpg.. Is dit niet een bekend probleem bij een AG DGI installatie? Een lapmiddel (vind overigens best wel een aardige opossing) is NE555 waar Pieter over meldde, maar is er niet een andere mogelijkheid?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.