Peugeot 406: schakelen van 3 naar 4 met bijgeluid en knak-gevoel

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: Hdi 90 pk

Hoi. Ik heb een lastig te beschrijven probleem, maar vooruit ik doe een poging. Bij het optrekken en doorschakelen van 3e naar 4e versnelling is geregeld een knak-geluid/gevoel hoorbaar-merkbaar. Alsof de versnelling niet graag uit 3 wil en dan plotseling loskomt. Het is volgens mij vaak met koude motor en met optrekken boven 2500 toeren dat dit voorkomt. Vreemd genoeg doet het zich niet iedere keer met schakelen voor, maar wel tijdens elke rit minstens eenmaal.
Wat kan dit zijn? Mijn garagist houdt het op een rubber manchet waar de pook en schakelstangen door heen bewegen, maar doet er onder garantie vooralsnog niets aan. Auto heeft 160000 km gelopen (ex Athlon lease). Kan de stand van de motor in de motorsteunen er iets mee te maken hebben? Of zit het in de versnellingsbak/ schakelstangen? Met de motor uit beweegt de pook niet echt soepel en "kreunt" iets. Schakelstangen zijn wel gesmeerd. In de andere versnellingen en schakelbewegingen heb ik tijdens het rijden geen probleem en geen bijgeluiden opgemerkt.

arie406

Geplaatst door arie406 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

arjen het is hiervan dan moeilijk te beoordelen.
het kan zowel in de schakel kabels zitten als in de bak zelf.
het lijkt me niet goed dat de boel kreunt met schakelen en ik begrijp dat je nog garantie hebt.
ik zo beginnen met het controleren van het schakel mechanisme en als dit soepel gaat zonder kreunen en hij doet het dan nog dan zal jhet in de bak zitten.
als je garantie hebt zou ik er achter aan ziten dat ze het oplossen.

groetjes jan.

arie406 (0), 15 jaar geleden

hallo Jan. Dank voor je meedenken. Ik zal hem eens op de brug zetten en onder de loep nemen. Ik wil nl goed voorbereid naar de garage waar ik hem heb gekocht. Is het ook zinvol om dan meteen de versn bak olie te verversen ? Of zal dat geen effect hebben?

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nee ik denk niet dat het effect heeft als je de olie ververst in principe gaat de olie een leefe lang mee maar als je wilt mag je natuurlijk wel verversen.

groetjes jan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.