Peugeot 406: Schok bij overschakelen van benzine naar gas

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0L 16V

Hallo,

Ik heb een peugeot 406 2.0L 16V uit maart 2001 met een AG gasinstallatie en 205000 Km op de klok. Ik heb sinds enige tijd een probleem wat de laatste tijd wat erger lijkt te worden.

Als de auto gestart wordt draait de motor de eerste paar minuten op benzine en als de motor op temperatuur komt schakelt hij automatisch over op LPG. Het probleem is dat bij het overschakelen naar gas het vermogen eventjes compleet wegvalt.

Als je met een zekere snelheid rijdt voel je dit als een korte schok, maar als het gebeurt terwijl je vanuit stationair probeert op te trekken dan bijf je gewoon stil staan en dreigt de motor af te slaan. Voorheen ging het overschakelen naar gas zonder dat je er iets van merkte.

Is er iemand die weet waar dit aan zou kunnen liggen ?

TrafficBandit

Geplaatst door TrafficBandit (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kjdkraker (0), 15 jaar geleden

Ik weet niet waar dit aan kan liggen, maar als de auto goed loopt op benzine dan zou ik naar de LPG specialist gaan. Die kan dit denk snel diagnostiseren (en oplossen).

Erwin2907 (0), 15 jaar geleden

wanneer is je gasfilter voor het laatst vervangen? Die koperkleurige bus in de leiding naar je injectoren toe.

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Ga even langs een LPG specialist voor controle/afstelling.


mvg,
Hans.

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Filters, die in de slang en filters aan ingang en uitgang van verdamper even controleren. Wellicht nog een keer sludge aftappen, als het goed is is dit niet veel.

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Die filters zijn nog nooit vervangen. Sludge is wel onlangs nog afgetapt. Ik zal in ieder geval de filters een keer controleren en als dat niet helpt wordt het toch de gasspecialist. Bedankt allemaal in ieder geval !

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.