Peugeot 406: schommelend toerental en af en toe stilvallen.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hopelijk kan iemand mijn hier verder helpen,
word er de laatste tyd niet goed van, mijn auto loopt bij koude start mooi regelmatig ruim 1000 toeren, maar bij warme motor zodra ik de koppeling intrap zakt het torental wel erg laag en soms valt hij zelfs stil. Hij heeft er niet altyd last van maar laatste dagen met dit warme weer elke dag. Ook stationair schommelt het toerental van 500 naar 1000 toeren en ook soms met stilvallen. Ik heb er aan zitten denken hem uit te laten lezen maar weet niet of dit nut zou hebben. Hopelijk kan iemand me hier meer vertelen wat e aan de hand zou kunnen zijn.

mvg Wannes!

wannes

Geplaatst door wannes (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Toch niet stiekum de gaskabel strakker (te strak) gezet?
Vervuiling gasklephuis, of stappenmotor regeling stationair defect.

wannes (0), 15 jaar geleden

Gaskebel heb ik niks aan veranderd en ziet er ook niet naar uit dat deze te strak staat. er zit zelfs wat speling. Vervuiling gasklephuis??? Is deze schoon te maken? Stappenmotor , kun je deze testen of moet je hem laten uitlezen om dit vast te stellen???

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Jouw motor ziet er wat anders uit, maar kijk hier eens: http://www.peugeot406coupe.nl/forum/view...

wannes (0), 15 jaar geleden

oke ziet er inderdaad wat anders uit maar denk wel dat ik hier iets mee kan Thx!

wannes (0), 15 jaar geleden

mijn motor wijkt toch te veel af en ziet er heel anders uit. Heeft iemand misschien een afbeelding van de 406 1.8 16v waar dit op staat?

wannes (0), 15 jaar geleden

heb de stappenmotor gereinigt, probleem is er nog steeds. vooral als ik ff gas geef en gas los laat zakt hij tot onder de 500 toeren en vervolgens komt ie weer terug bij de 1000. Stationair schommeld hij nu niet zo veel maar dat kan straks alweer wel het geval zijn omdat dit niet altyd is. Is het het verstandigste om hem uit te laten lezen???

wannes (0), 15 jaar geleden

update: de stappenmotor weerlosgehaald ik kreeg de pen die erin zit door had te duwen verder in de stappenmtor. Dt ging dus nietvan harte. Ik heb het idee dat de stappenmtor niks meer doe. Ik heb hem nu gemonterd met de pin iets verer in de stappenotor geduwd. Nu loopt hij weer stationair, wel ies mer toeren ongeveer 1100. Koud zal hij nu wat minder toeren lopen dek ik maar heb dit nog niet kunne testen , moet dit morgen ochtend even doen als hij weer goed afgekoeld is. En dan van de week maar eens op zoek naar een "nieuwe" stappenmotor denk ik??? Weet iemand wat die dingen ongeveer kosten????????

wannes (0), 15 jaar geleden

[quote=wannes]update: de stappenmotor weerlosgehaald ik kreeg de pen die erin zit door had te duwen verder in de stappenmtor. Dt ging dus niet van harte. Ik heb het idee dat de stappenmotor niks meer doet. Ik heb hem nu gemonterd met de pin iets verder in de stappenmotor geduwd. Nu loopt hij weer stationair, wel iets meer toeren ongeveer 1100. Koud zal hij nu wat minder toeren lopen denk ik maar heb dit nog niet kunne testen , moet dit morgen ochtend even doen als hij weer goed afgekoeld is. En dan van de week maar eens op zoek naar een "nieuwe" stappenmotor denk ik??? Weet iemand wat die dingen ongeveer kosten????????[/quote]

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Originele nieuwe stappenmotor regeling stationair voor de 406 XU7JP4: onderdeelnummer 1920-V7 en kost 166.02 incl. BTW.

wannes (0), 15 jaar geleden

oke bedankt, tot nu toe rijdt hij perfect, beter dan ooit. Ik w88 even af of hij het zo blijft doen en anders en keer een nieuwe erin!

wannes (0), 15 jaar geleden

2 weken geleden heb ik de stappenmotor eruit gehad, deze gereinigd terug gemonteerd. Auto liep netjes sationair zowel warma ls koud. Vanaf deze week begon het toerental weer te schommelen. Zelfde probleem weer. Het is zeker dat het aan de stappenmotor ligt lijkt me. Maar voordat ik een nieuwe bestel , zou het ook aan het signaal kunne liggen naar de stappenmotor toe??? of krijgt deze geen signaal van de computer? enkel maar stroom? Als ik nou zeker weet dat het met een neiuwe stappenmotor is opgelost........

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.