Peugeot 205: Slecht starten in de morgen (regen)

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 XL

Het probleem is als volgt. Zodra het wat kouder wordt en vochtig (zoals vandaag) start de auto zeer slecht. Ik weet dat ik dit probleem kan verhelpen door de ontstekingskap te vervangen, maar daar zit het probleem.

1 van de 2 schroeven waarmee de kap vastzit is afgebroken. Dit is van de zomer gebeurt met het vervangen van de ontsteking, omdat we de oude kap van de oude ontsteking erop wilde hebben. Dat ging dus niet. Nu zou ik graag willen weten hoe ik toch vrij snel die kap kan vervangen. Want het is mijn vriendin haar wagentje en het is essentieel voor haar dat de auto smorgens betrouwbaar start.

Ik dacht zelf aan de goede schroef loshalen, de kap afbreken en door middel van een waterpomptang de andere schroef eruit zien te draaien. Maar ik vraag het eerst maar hier, voordat ik weer een nieuwe ontsteking kan gaan halen.

Iemand ideeen?

Yzord

Geplaatst door Yzord (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Wat je zelf schrijft is denk ik wel een optie, kijk echter uit dat je de rotor niet beschadigt. Misschien sowieso een goed idee om die ook meteen maar te vervangen. Je zou ook eens moeten overwegen de bougiekabels te vervangen, als de isolatie een beetje gaar is heeft vocht zijn kans...
suc6
Peter

Yzord (0), 17 jaar geleden

Peter,

Allereerst bedankt voor je antwoord. Voordat deze ontsteking erop kwam starte de auto echt als een zonnetje, ik hoefde de sleutel nog maar aan te raken en hij starte al. Nu met de "nieuwe" ontsteking is dat een stuk minder geworden met dit weer. Dus mijn vermoeden is dat de kap en eventueel de rotor, die ik toch ga vervangen, niet goed meer zijn. De kabels heb ik 1,5 maand geleden al ingespoten met vochtverdrijver. Ik begin pas aan de kabels als laatste optie.

Is inspuiten met wd40 ook een optie? Beetje raar gevraagd eigenlijk, want ik weet dat dat een optie is, maar werkt wd40 ook meteen? Of moe tik het inspuiten ermee en een dag wachten?

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Leen van je vriendin ff de bus haarlak, werkt goed!

Hein Weijers (0), 17 jaar geleden

Inspuiten is altijd maar een lapmiddel. Op die plaktroep verzamelt zich heel gemakkelijk vuil en dan begint de ellende weer van voor af aan !
Vervangen is echt het beste.

highwood (0), 17 jaar geleden

haarlak maakt kortsluiting

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.