Peugeot 306: slechte koude start,slecht/niet stationair lopen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 s16

dag allemaal,

vanaf vorige week doet mn peugeotje( 2.0-s16) moeilijk met koude start en stationair lopen
als ik hem start lijkt t net of ie op 3 cil loopt,zo veel bezine krijgt ie,kun je goed ruiken en ook start hij niet meer zonder gas te geven,en de eerste minuten rijdt hij verschrikkelijk slecht en blijft niet stationair lopen
vervolgens wordt het wel beter alleen heeft hij de grootste moeite om stationair te lopen,pingelt heen en weer en soms valt hij gewoon dood,allen als ik de airco aanzet,gaat hij iets hoger in toeren lopen en blijft hij 7 vd 10x wel lopen en pingelt ook niet....
ik ben toen naar de dealer geweest en hebben ze m uitgelezen
daar bleek hij een storing in zn mengselregeling en ook een storing met de lambasonde te hebben(zal wrs wel met elkaar in verbinding staan)hoewel mn lamdasonde nog wel "pingelde". ik heb toen een nieuwe lamdasonde erin gezet
ook is de stappenmotor "schoon" gemaakt,deze zoemt/trilt behoorlijk als t contact aan staat,maar dat schijnt zo te horen? ook is mn gasklephuis schoon gemaakt.
maar het heeft niets geholpen

wat ik nog meer kan melden is,dat een poos geleden ik ook problemen had,alleen niet zo erg,toen bleek mn gaskleppositiesensor een storing te hebben,deze is NIET vervangen,maar geeft nu geen storing meer aan,dat kon zijn gebeurd met t schoonmaken van het gasklephuis?(of zou dit nu toch mijn boosdoener zijn,zit grrrr op een onmogelijke plek!! )

ook bemerkte ik dat mn barmeter meespringt op de bediening van mn ramen/aanjager,dit heb ik nog niet eerder gezien,zelfs niet op mn muziek,als hij stationair loopt(soms wil ie wel)en ik bedien beide,begint hij gelijk te pingelen met stationair lopen.....

ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd,heb mn best gedaan zo technisch mogelijk te zijn :-)

peugeotpech

Geplaatst door peugeotpech (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Loopt de auto wel goed als de motor eenmaal op temperatuur is ? Als dat zo is dan lijkt het er op dat het probleem temperatuur gerelateerd is en in dat geval zou het kunnen zijn dat er een temperatuursensor kapot is en de verkeerde temperatuur informatie aan het motormanagement systeem doorgeeft.

Ik weet niet of jouw auto OBD heeft maar met een OBD reader kun je realtime de temperatuur volgen die de sensors registreren. Als je de auto koud start dan zou je de temperatuur moeten zien oplopen. Blijft de temperatuur constant of wordt er helemaal niets gemeten dan is er dus iets mis.

peugeotpech (0), 15 jaar geleden

he trafficbandit,
als de auto op temperatuur is heeft hij t zelfde probleem,alleen start ie dan wel goed(met gas geven)
ik heb nog geen temperatuursprobleem gezien,gelukkig,wat ik wel merk is dat ik veel vermogen verlies hoog in de toeren,daar ik het gevoel krijg dat hij niet genoeg bezine krijgt(luchtfilter is schoon)

wat ik alwel gezien heb,is dat onder de auto 2 (massa?) kabels los hangen,deze zijn wrs met t monteren vd
uitlaat niet terug geplaatst,dit is wrs de verklaring dat mn barmeter meedanst....?

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Hmmm... vreemd, maar ik zou eerst die massa in orde maken.

Je luchttoevoer is ok ? Luchtfilter schoon, geen geknakte luchtotevoerslag of iets dergelijks ? Kan je eens proberen hoe die loopt als je de luchtinlaat loshaalt. (zodat hij direct lucht aanzuigt, niet via het filter e.d.)

Heb je al gekeken hoe je onsteking is ? Draai de bougies er eens uit en kijk hoe ze er uit zien. Als je één bougie vindt die er compleet anders uitziet als de rest (zware roetaanslag bijv.) dan weet je in ieder geval welke cilinder een probleem heeft.

Hoe zit het met de brandstoftoevoer ? Werkt de brandstofpomp nog goed en zit je brandstoffilter niet vreselijk verstopt met troep of een dichtgedrukte leiding ergens ?

peugeotpech (0), 15 jaar geleden

hey trafficbandit,ik weet al wat meer.
blijkbaar heeft mn auto meerdere probleempjes...
de massakabels zitten vast,t probleem met de lamdasonde is ook opgelost
alleen houd hij hoog in de toeren nog steeds in en heeft hij moeite met stationair lopen
bij de computercheck kwam naar voren dat mn map(sensor?) waarde ipv 300 rond de 800/900 hing
hij geeft hiervoor geen storing aan,wel had ik nog steeds een storing in mn mengselregeling
en ook had ik een storing in mn luchtinlaattemperatuursensor(als k woord goed omschrijf,kon t niet onthouden,haha) is dit toevallig dat kleine rode"ledje" voor mn gasklep in mn gasklephuis?
ik hoop dat ik je hier iets wijzer van wordt
ik nml niet meer,haha

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.