Peugeot 406: slippende koppeling alleen bij opschakelen naar 3

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Mijn peug doet af en toe vreemd bij het schakelen naar 3 en soms ook naar 4. voor zover ik kan beoordelen niet in 1,2 en 5. Garage heeft er een stukje in gereden maar hen valt het niet op. koppeling vervangen of kan het iets anders zijn?

kjgroot

Geplaatst door kjgroot (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Niet echt duidelijk wat je met vreemd bedoeld. Bijv. kraken of helemaal niet in een andere versnelling willen?? En bedoel je met schakelen het OPschakelen of juist TERUGschakelen?

kjgroot (0), 14 jaar geleden

Hoi Hans, Vreemd in de zin van niet direct vast pakken bij het OPschakelen. soms als ik van 2 naar 3 ga dan merk ik dat hij wel toeren maakt maar geen snelheid. Uiteindelijk pakt hij wel. (voelt een beetje als een oude automaat) Verder totaal geen vreemde geluiden te horen bij het schakelen. Gaat af en toe moeilijk in z,n achteruit.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Gezien je uitleg zou je dan toch aan een beginnend versleten koppeling moeten gaan denken.

kjgroot (0), 14 jaar geleden

zoiets direkt laten maken of nog even aanzien?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Omdat je aangeeft dat het probleem zich niet altijd voordoet, en de garage het probleem niet heeft kunnen constateren, zou je kunnen wachten met reparatie. Mocht het vaker gaan optreden, dan zou je weer naar de garage kunnen gaan en vragen of ze nogmaals een proefritje willen maken om daarmee een betere diagnose te kunnen stellen als nu vanachter de PC.

Mart76 (0), 14 jaar geleden

klinkt als het 'bekende'drukgroep probleem/2-massa vliegwiel euvel. Is dit misschien een 110 pk uitvoering?
Heb zelf al eens gehad met een 110 pk hdi en toen was idd in 3 en 4 een slippende koppeling het euvel. Oplossing was vervangen van de plaat en het vliegwiel. km stand was toen 220.000 km daarna weer 100.000 bijgereden zonder problemen.

Noureddine (0), 14 jaar geleden

Ja zeker dat klinkt wel erg bekend ik heb het zelf ook mee gemaakt gewoon koppelingsplaaten en drukgroep en bij behorende materialen
vervangen en niet vergeten versnellingsbak olie vervangen . en dan rijd hij weer als een zonnetje .

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als hij nu normaal rijd, wat gebeurt er dan als je dan als je bv 60 in de 3 rijd, dan voorzichtig afremmen en volgas geven ? slipt hij dan ook weer ?

Of probeer eens in de 3 op te trekken..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum