Peugeot 206: Snelheidsmeter

Bouwjaar: 1999

Volgende probleem met 206 1.6 tu:

Snelheidsmeter en km-teller werken niet, geheugen uitgelezen welke aangaf probleem met snelheidssensor. Deze sensor vervangen, geheugen gewist..maar helaas werkt hij nog steeds niet.

Ik heb wel spanning op de sensor en signaal vanaf de sensor gemeten met skoop, deze geeft een sinuslijn en geen bloklijn is dat juist?

Iemand enig idee waar ik dit zoeken moet???

Gr. Eddy

edmar2543

Geplaatst door edmar2543 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Je moet weten of de signalen binnen komen op het instrumenten paneel. als dat zo is dan is je instrumenten paneel defekt.
Welk geheugen heb je uitgelezen ? De motor ? en was het een permanente storing of een tijdelijke ? Als je sensor stuk is dan is het stationair toerental vaak onregelmatig, te hoog of te laag/stilvallen. Sinus lijn voor de sensor is m.i. juist.
Worden er wel kilometers bijgeteld ? Of is de display niet af te lezen ?

edmar2543 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb het motormanagment uitgelezen, hierin stond deze statische fout. Na het wissen is de code echter nog niet teruggekomen. Auto loopt verder prima, maar de kilometers worden niet bijgeteld(km-stand is wel af te lezen) en de snelheidsmeter werkt niet.

Heb je enig idee op welke draad het snelheidssignaal binnenkomt op het instrumenten paneel?

Gr.

Eddy

RAH (0), 18 jaar geleden

Van een Duitse site voor pulssignalen (tbv inbouw van navigatie) gehaald.

206 -2001

Kabelfarbe: orange

Fundort: Am Kombi Instrument, gelber Stecker, PIN 25 oder Kabelnummer: 465

edmar2543 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dankje, inderdaad pen 25. Diverse metingen uitgevoerd verbinding tussen computer en instumenten paneel prima. Het probleem was de rode signaaldraad tussen snelheidsensor en computer, hierin zat een draadbreuk. Nieuwe draad getrokken en het werkt weer perfect.

bedankt voor de reacties

Eddy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.