Peugeot 406: snelheidsmeter trilt en airbag lampje knippert

Bouwjaar: 1999

Hallo, ik heb sinds 5 maand een Peugeot 406 2.0 hdi uit 1999. Sinds de aanschaf van de auto trilt mijn km teller. De toerenteller is goed. Rij ik 50 dan schommelt hij tussen de 49 en 51. Het is niet heel veel maar wel een beetje en automatsich ga je er dan opletten. De dealer heeft al 2 nieuwe tellers besteld maar hij doet het nog steeds. Nu blijken er voor de 406 verschillende tellers te zijn en volgens hun zou er bij Peugeot Frankrijk een fout gemaakt zijn en teller door elkaar liggen met verschillende codes. Wacht nu al 2 a 3 maand erop maar nog steeds worden ze niet uitgeleverd.

Ook ben ik al 5 keer terug geweest voor het airbaglampje. Hij blijft maar knipperen en als hij bij de dealer is geweest is het even goed. Nu kwam ik tot de conclusie dat het lampje knippert, de schakelaar staat op ON, en het lampje brand van OFF. Als de airbag lampje uit is brand er helemaal niets en vermoed dat er dan helemaal geen stroom meer op staat. Als ik dan stroom in mijn tel. wil hebben druk ik de kabel in de sigaretaansteker en dan stoort hij even op de radio en dan begint het lampje weer te knipperen. Is de schakelaar kapot of iets anders .... iemand ervaring mee ?

Gz3910

Geplaatst door Gz3910 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik ben bang dat ze de stroom van je carkit van de verkeerde draad hebben gepakt.Is dit al een nieuw model 406?(heldere koplampen?).Die tellers liggen bij Peugeot niet door elkaar maar de dealer besteld waarschijnlijk steeds de verkeerde.Dat kan nl. alleen op chassisnummer goed gaan, op de fabriek weten ze nl. precies wat er in is gegaan.

Gz3910 (0), 19 jaar geleden

Klopt het is het nieuwe type Peugeot 406. Maar heb er geen carkit in, gaat om het stekker die ik in de sigaretaansteker doe om stroom in mijn tel te krijgen. Ik zat inderdaard wel aan een draadje te denken maar blijf het raar vinden.

Dan maar hopen dat de garage nu de goede teller heeft besteld :)

erl2995 (0), 19 jaar geleden

heeft de auto een trekhaak?

Gz3910 (0), 19 jaar geleden

Ja klopt de auto heeft een trekhaak.

eldar (0) PRO, 19 jaar geleden

stekkers onder de voor stoel solderen

Walther11923 (0), 19 jaar geleden

Wat de teller beterft: Dat zouden ze Peugeot toch moeten weten. Bij mijn exemplaar (HDI 1999) is de tellersensor vervangen, daarna geen probleem meer.

Gz3910 (0), 19 jaar geleden

Inmiddels heb ik een 5e nieuwe teller erin te zitten (gelukkig garantie) nu is het trillen bijna over maar nu valt steeds de naalden even uit en daarna komt alles weer in goede staat terug. Ook gaat de meter van de brandstof steeds naar beneden terwijl ik net getankt heb. Heel vaag. Weer een andere teller erin en diep ging stapje voor stapje omhoog en terwijl we stil staan blijft ie staan op 250. Weer aan de computer en stond erop naald reageert niet. Dus maar de uitvallende teller er weer in en weer een nieuwe teller heeft de peugeot dealer besteld. Op naar nummer 6 en hoop echt dat dat de laatste is.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou die laatste maar laten zitten en de bobine vervangen.Ik bedoel dus die ene die goed werkt maar af en toe even wegvalt.

duc350 (0), 17 jaar geleden

Wat betreft het knipperen van het airbag lampje kan het de bedrading onder de voorstoelen zijn.
Ik heb een klein beetje kopervet op de contaten gedaan (niet teveel anders maak je kortsluiting) zodat e.e.a. weer goed contact maakt.

Als je overigens de airbag schakelaar op OFF zet i.v.m. bijvoorbeeld een maxicosi op de voorstoelen dan hoort het lampje voor zover ik weet continu te branden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.