Peugeot 306: Startproblemen 306 stationcar

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0 HDI

Enkele dagen geleden (zie probleem eerder)starte het dan wel en dan niet, bij het niet starten even wachten en dan start die, maar hij start nu helemaal niet meer, gooit hem wel rond start dan even en slaat meteen af, en krijg hem vervolgens niet meer aan de praat, kan wel blijven starten maar start dan alleen de acu leeg.
deze auto is dus al naar 2 bovag garage`s geweest.

PS: heb bij het vorige bericht geen enkele melding ontvangen van de Kenners, hopenlijk reargeren die nu wel en geven mij tips wat ik verder nog kan doen.


Wat er inmiddels aan gedaan is om het te verhelpen:
Uitgelezen, geen enkele foutmelding
Diesel lekkage test
Brandstoffilter vernieuwd
4 nieuwe gloeibougie`s en testen hiervan
vervangen van luchtmassameter sensor
de acu is 1 1/2 jaar geleden vernieuwd

dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo

Geplaatst door dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 14 jaar geleden

Misschien moet je hem eens naar de dealer brengen voor een gedegen diagnose, het lijkt wel of de opvoerpomp niet werkt.

dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo (0), 14 jaar geleden

heb hem daar nu staan, waren eerst bij mij aan de deur geweest om te proberen te starten maar zonder resultaat.
als ze het weten, laat ik weer iets van me horen, in ieder geval alvast bedankt voor toch een reactie.

dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo (0), 14 jaar geleden

Inmiddels is het volgende gebeurd, er werd geconstateerd dat de pomp in de brandstoftank niet werkte, deze is nagekeken en gangbaar gemaakt, er zijn 2 relais vernieuwd, toen hebben ze mij gebeld dat ik hem op kon halen. heb ik gisteren gedaan, ik heb afgerekend en heb nog wat staan te praten en wilde toen vertrekken, stap in de auto en wilde starten en tot mijn verbazing sloeg de motor niet aan!!! De monteur ging achter in de wagen zitten en liet me de motor op contact zetten en vertelde meteen dat die niet zou starten, ik denk hoe weet die dat nou, ik tog starten maar sloeg inderdaat niet aan, en dat ging zo een paar keer door(op contact en daarna starten) en op een gegeven moment zij die tegen mij, nu moet hij het doen, en zo was het ook. hij zegt dat er een breuk in de kabel zit (stroom toevoer) en zal nu een nieuwe kabel trekken want om die breuk te vinden zal wel moeilijk zijn. Ik vraag me af of al die reparatie`s die er aan gebeurt zijn wel nodig waren geweest. Ben wel blij dat hij bij hen aan de werkplaats niet wilde starten, kon die dat dus goed constateren en horen achter in de auto dat de pomp niet werkte. Is in ieder geval een goede monteur. hij heeft gebelt dat die nu wel klaar is en start en loopt als een zonnetje. dus conclusie als er zo iets voor valt eerst de pomp laten controleren (zoals Oldtimer Jansen hierboven al aan gaf) en vooral de bedrading controleren. In ieder geval bedankt voor de reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.