Peugeot 406: stationair afslaan

Bouwjaar: 2000

Ik heb een Peu 406 van eind 2000 met een 2.0 I 16 v motor.
Nu slaat op onbepaalde momenten de motor af als je de koppeling intrapt. Das lastig want dan valt ook de stuurbekrachtiging weg.

Nu schijnt het te liggen aan de snelheidsensor. Maar ik weet het niet. Stuk is stuk en zo af en toe stukis vreemd. Wie heeft ervaring met dit probleem. Nu ging wel een tijdje geleden mijn snelheidsmeter heen en weer van 0 naar de echte snelheid. Hij viel dus weg. Das nu weer over en heb het boven omschreven probleem.

18 april 2005
Heb inmiddels de stappenmotor schoon gemaakt en licht gesmeerd. Contacten van de snelheidsensor schoongemaakt. Maar helpt niet. De snelheidsmeter valt niet meer terug
(afkloppen) Heb twee keer storing uit laten lezen, geen storing in het systeem.
Ik zoek verder

peudofiel

Geplaatst door peudofiel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

sjanssen (0), 19 jaar geleden

Ik heb een 1.8 16v en soms een gelijkaardig probleem. De snelheidsmeter ging dan soms van 0 tot xxx, vooral als de motor warm was. Nu sinds gisteren werkt hij helemaal niet meer... Heb de sensor losgemaakt en doorgemeten - niets, dus kapot... De motorregeling gebruikt ook het signaal van deze sensor dus dit kan inderdaad wel problemen geven zoals uitvallen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.