Peugeot 406 TD 90 pk: stop lampje knippert en motor koelt

Bouwjaar: 1999


Bij mijn Peugeot 406 turbodiesel van 1999 90 pk. gaat wanneer het vochtig weer is / regent het stop lampje knipperen, wanneer ik dan de airco aanzet gaat het relais van de airco tikken(het geluid van een oude telmachine)Ook gaat af en toe de motor koelen(zelfs op de hoogste stand)zelfs als het buiten vriest !.Als ik een klein stukje gereden heb en hem thuis uitzet gaat hij ook nog even nakoelen.

Deze klachten kan ik ook oproepen door het frot van de auto nat te spuiten met een tuinslang.

De volgende zaken zijn het afgelopen jaar door de dealer vervangen:

Cylinderkop;
Thermostaat;
Koppelingsplaten;
Drukgroep;
Druklager;
Oliekering(versnellingsbak/motor)
Diverse malen software opnieuw geprogrammeerd;


Omi

Geplaatst door Omi (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Lampje6439 (0) PRO, 20 jaar geleden

Naast de motorkoelventilator zitten een drietal relais en een weerstand om de draaisnelheid te regelen (Grille demonteren).De contacten van de 3 polige zwarte stekker welke op die weerstand zit willen nog wel eens oxideren. Ik heb wel eens meegemaakt dat dan het stoplampje gaat knipperen.

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

En anders zit er in het linker voorscherm achter de plastic spatscherm aan de voorkant het z.g.Bitronkastje,die geven ook nog wel eens storing.(soms)

Lampje6439 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik was er vanuit gegaan dat het om een HDi 90 Pk motor ging (ook geleverd vanaf 1999). Als het om een XUD9TE motor gaat moet je maar vergeten wat ik eerder heb geschreven en het probleem gaan zoeken in de richting die Oldtimer aangeeft.

Turbo_hdi11674 (0), 20 jaar geleden

Volgens mij zitten op dit type motor 2 koelventilatoren heb je gecontroleerd als ze allebei draaien?? Als de koelvin(nen) niet draaien gaat het stop lampje ook knipperen...

Omi (0), 20 jaar geleden

Heb reeds mijn auto weer terug van de dealer. Bleken de relais van de airco te zijn, deze waren geoxideerd.

Maar !! Hij koelt nog steeds op de meest rare momenten -1 graden bijvoorbeeld, terwijl de motor nog niet eens op temperatuur is.Wanneer ik hem afzet gaat hij zelfs nakoelen.

Enig idee wat dit zou kunnen zijn ?

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik heb het idee dat de dealer op herhalingsoefening moet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.