Peugeot 406 D8 break SRX 1.8 16v G3: Inhouden op gas na koude start.

Bouwjaar: 1999

Beste techneuten,
Het betrefd hier mijn priveauto die door mijn partner bereden wordt. We hebben hem een jaar en hij bevalt goed ,op 1 ding na.
na de koude start houdt hij de eerste kilometer nog al in bij accelereren. Het betrefd hier een oud model 406 met xu7jp4 motor ,sagam SL96 m.m.systeem en vialle lpi installatie met ringtank op de plaats van het reservewiel.Kilometerstand bij aankoop 202000 km,op dit moment 229000 km.Toen ik de auto kocht had hij een jaar stilgestaan en was het euvel niet aanwezig.
geen storingen in het benzine systeem. Houdt ook niet in op benzine. Auto is bij vialledealer geweest en uitgelezen,die zei dat er een gedeelte van het geheugen weg was,dit betekend volgens hem een nieuwe computer. Wat me opvalt is dat het rode lampje op de meter vroeger knipperde bij wegrijden op gas en nu niet meer.(knipperen geeft aan dat je op benzine rijdt) Het lijkt er op dat hij smorgens twee brandstoffen krijgt maar dat weet ik nog niet zeker. Benzine gebruik op gas is ongeveer 10 liter op 1000 kilometer.
Ik denk dat het er wel op uit zal draaien dat het een nieuwe gascomputer wordt maar eerst wilde ik het probleem hier eens even voorleggen. in onze streek word er weinig op gas gereden dus ik heb ik niet veel vergelijkingsmateriaal of ervaring met dit soort gasinstallaties
Bougies zijn pas vernieuwt maar gaf weinig verbetering(originele bosch FR8LDC als ik me niet vergis)

Groeten,
TL.

T luteijn

Geplaatst door T luteijn (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

ed raket (0), 20 jaar geleden

Heb vrijwel hetzelfde probleem gehad mijn mijn peugeot. Bleek dat de lambdasonde defect was. Ook hier werd de schuild aand e vialle-installatiei gegeven. na vervanging was alles weer goed.

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Toni toch, gas is toch om iets anders mee te doen dan rijden?
Ik heb zelf trouwens een 405 met 270000km op je weet wel.

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Ed ik heb de lambdasonde getest, en die was goed. bij koude motor kijkt de motor in het begin overigens niet naar het lambdasignaal.

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Oldtimer,ik weet wat je bedoelt maar op benzine rijd ik me arm met mijn monteursloontje !
Moet je trouwens vaak kleppen stellen met je 405 ? Heb ik geen last van waarschijnlijk kan ik hele kop wegooien als de boel teneinde gesteld is ha-ha.
Fijne auto hoor zo'n 405 met xu9jaz motor,(had ik ergens in 1 of ander topic gelezen)Ik heb zelf een 205 met zo'n motor en 245000km,alleen rijdt die niet op je weet wel.

hakeemolajuwon (0) PRO, 20 jaar geleden

Hallo Toni, als je LPE inderdaad leeg is kan je die waarschijnlijk bij Vialle in Eindhoven laten laden. Misschien moet je daarvoor je LPE opsturen. Bel maandag 040-2663770 en vraag het ze zelf ff.
Succes

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Hakeem, kan een vialle dealer dat ook ? Ik heb gezien dat de vialle dealer na het uitlezen geprobeert heeft er een nieuw programma in te zetten maar dat lukte niet.

hakeemolajuwon (0) PRO, 20 jaar geleden

Voorzover ik weet (als Vialledealer) kan het nog steeds alleen door Vialle gedaan worden. Misschien gaat dat veranderen maar dan alleen voor de laatste versie LPE's.

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Toni, ik rij gewoon nooit hard en dan gaat het wel 60000 km goed zonder stellen.

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Bedankt tot zover Hakeem ik zal eens bellen naar vialle.

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Oldtimer,jij bent volgens mij iemand met een hart voor techniek!

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Soms als ik langs de weg zit en ik zie wat sommige mensen met hun auto doen dan denk ik wel eens , 'tis maar goed dat ze niet zelf de rekening moeten betalen, want dan waren ze gister fail-
liet.

rfbroek (0), 20 jaar geleden

Oldtimer - t is inderdaad een bekende uitdrukking: "Op gas moet je koken en niet rijden". Toch rij ik al jaren tevreden op gas, en waarom niet combineren? Dus de toekomstige lpg-auto's standaard leveren met ingebouwd gasfornuis voor de lange vakanties.. Een gat in de markt! ;)

Turbo_hdi11674 (0), 20 jaar geleden

Sorry Ronald maar ben bang dat je over een paar jaar alleen maar kunt koken op gas!!!! En heel erg zou ik dat niet vinden we hebben immers een veel beter alternatief voor gas dat heet DIESEL!! Maar om even een reactie op toni probleem ik weet dat een vialle lpi installatie hooguit 3 minuten op benzine mag lopen alvorens over te schakelen. Draait je LPI pomp s'morgens wel een verhoogde snelheid(duidelijk te horen uit je stalen reservewiel) een te lage gasdruk kan ook hele vervelende klachten geven!!

marcel7031 (0) PRO, 20 jaar geleden

ik heb zelf slechte ervaringen met imitatie bougiekabels, orginele kosten een paar centen, maar zijn wel top. Bougies toch iets krapper gezet toch? Op scope moet zoiets toch wel zichtbaar worden? N.B. LPG is nog steeds een hele schone brandstof en wordt naar mijn mening nog steeds sterk onderschat, vooral het LPI principe is een technisch hoogstandje, lof voor Vialle

hakeemolajuwon (0) PRO, 20 jaar geleden

Helaas Turbo HDI, in de Europese Comissie is besloten dat voor 2015 tenminste 20% van het wagenpark moet rijden op alternatieve brandstof. En lpg heeft een enorme voorsprong op andere alternatieve brandstoffen. Bovendien begint de samenleving zich bewust te worden van het feit dat de uitstoot van diesels KANKER verwekkend zijn. Helaas een vervelende bijkomstigheid is dat de diesels tegenwoordig een stuk betrouwbaarder zijn dan autogassystemen.

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Turbo,de lpg pomp draait s'morgens harder dat hoor je heel goed.
het gekke is eigenlijk dat hij op het moment dat hij op benzine hoort te lopen inhoud. En als ik hem op benzine zet dan is er geen probleem. Bougies heb ik nog niet krapper gezet,ben benieuwt wat oldtimer zijn reaktie hier op is!

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Marcel, deze auto heeft geen bougiekabels,hoe controleer je dan de hoogspanning met de scoop?

hakeemolajuwon (0) PRO, 20 jaar geleden

Hee Toni, er was toch al geconstateerd dat je LPE slechts de basissoftware heeft en niet de specifieke software voor je Peugeot. Verder filosoferen heeft pas weer zin als je dit eerst opgelost hebt. Als je de bobine demonteert kan je de bougiedoppen eraf trekken. Dan monteer je tussen deze aansluitingen en de bougies ouderwetse bougiekabels. Indien je scoop geschikt is voor verdelerloze ontstekingen moet het zo wel lukken.

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Dankje wel Hakeem daar heb ik wat aan !

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Als de brandstof wat moeilijk wil branden dan moet je zorgen voor een grotere vonk om het aan te steken dus , niet krapper maar wijder.Logisch toch.
Is dit genoeg Toni?

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Dankje oldtimer, dacht dit zelf ook maar begon te twijfelen door de reaktie van Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.