Peugeot 205: Stotterend uitgevallen, niet meer aanslaan

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.9 GTi U9

Goedendag,

Ik heb een Peugeot 205 1.9 GTi welk ik met veel plezier rijd. Maar gisteren was de lol ineens over. Ik was net van huis toen hij al enigszins begon te stotteren. Na een km of 2 werd het echter erger en nog 2 km later was het ineens gebeurd. Hij wilde toen ook niet meer aanslaan. Ik reed gewoon rustig zonder veel toeren te maken, ik rijd de auto altijd netjes warm voordat ik het gas dieper intrap en vraag nooit overdreven veel van de motor. De vorige dag heb ik nog dik 200km probleemloos kunnen rijden. Het is dus echt een acuut opgetreden probleem.

Ik heb vanavond de verdeelkap inclusief rotor vervangen, gecontroleerd of er benzinedruk is (okee), de injectoren tikken, er is een vonk (bobine lijkt dus ook okee) maar nog steeds wil de motor niet aanslaan. Hmmmmmzzz. En toen wist ik het niet meer. Ik hoor niets vreemds (als de distributieriem versprongen is dan hoor je dat toch doordat hij een ander geluid maakt bij het starten?), ik hoor de ECU tikken dus deze lijkt ook te werken. Oftewel ik zit sta met de armen in de lucht. Kan iemand mij een hint geven?

Met vriendelijke groet, Arnoud

MisterE

Geplaatst door MisterE (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (25) PRO, 16 jaar geleden

arnoud kijk toch eens naar de timing van de distrubutie riem ik heb het een keer mee gemaakt dat hij spontaan een tand was versprongen en liep toen ook niet meer.
na inspectie bleek toen dat de riem een paar tandjes miste maar er was geen schade dus kijk even of dat nog klopt.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum