Peugeot 307: stotterende automaat en hard schakelen bij optrekken

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Goedemiddag, het volgende probleem doet zich al een tijdje voor. Bij het wegrijden in D stottert de automaat, alsof de auto elk moment kan afslaan. Een dot gas doet dan wonderen, maar helemaal normaal lijkt het me niet. Daarnaast schakelt de auto lomp en hard, alsof je over een obstakel rijdt, bij het optrekken bij bv. een stoplicht. Overigens doet dit fenomeen zich lang niet altijd voor, vaak verloopt het schakelen soepel. Laatst in een file onder warme weersomstandigheden verergerde het probleem echter flink, de auto schakelde toen met een flinke knal door. Het doet zich dus alleen voor bij het optrekken van 1 naar 2, de rest verloopt soepel. De auto is al naar de garage geweest en uitgelezen, er werd echter niets gevonden. Het "advies" van de garage was om er mee door te rijden en weer eens terug te komen als het erger wordt.. Nu vertrekken we binnenkort richting Zuid-Frankrijk en zie ik het niet zitten om stil te komen te staan ergens langs de route du soleil. Iemand tips/ideeën? Is het een kwestie van de bakolie verversen? De auto heeft 145k op de teller staan.

Niek78

Geplaatst door Niek78 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

aristo0078 (0), 11 jaar geleden

Vloeistofpijl viscokoppeling?
Zal ook wel niet, ik neem aan dat dit in een storing naar boven komt. Hoe ziet de versnellingsbak olie eruit? mooi rood? of vervuild?

Ik kom op verschillende fora's uit dat het vervuiling kan zijn van de bak, dus de olie is erg belangrijk. als de cilinders die de schijven moeten afremmen(zie planetaire tandwielstelsel) niet helemaal soepel reageren op de signalen die de electronica geeft geeft dat zulke problemen.
Dus ik hoop dat het op te lossen is!

Vr.gr.
Arjen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum