Peugeot 207: Temperatuur Koelvloeistof te laag (tussen 70/80) op snelweg.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 88

Hallo Allemaal,

Afgelopen voorjaar merkte ik dat mijn peugeot 207 1.4 (2006) niet op temperatuur kwam.

Kwam eigenlijk niet boven de 70°/75° graden uit. Schommelde ook een beetje.
Ik heb toen het hele thermosstaathuis vervangen (zit bij dit model aan de zijkant van de motor) inclusief sensor.
Hierna opnieuw afgevuld en ontlucht. Helaas tot 3x moeten doen, omdat ik thermosstaathuis niet goed sluitend tegen het motor blok aan kreeg. Uiteindelijk toch dicht gekregen en heeft de hele zomer perfect gereden. Altijd vrij snel naar de 90° en altijd stabiel. Ook sprong de ven netjes aan boven de 90° etc. Dus ik helemaal happy. Helaas Tot op heden wel iedere maand een klein scheutje koelvloeistof moeten bijvullen (dan staat tankje op min en vul ik hem bij tot max). dus helaas wel ergens een klein lekje, maar zie niets, en neem 't voor lief.

Helaas merk ik nu sinds een kleine 2 weken dat het euvel weer begint terug te keren. Auto wordt moeilijk warm. Temperatuur zit pas na een 15min op de 70 graden. Schommeld hierna tussen de 70° en 80°. Op snelweg bij rustig rijden rond de 70° en als ik 130/140 rijd gaat hij met moeite naar de 80°. Sta ik hierna stil met draaiende motor dan kruipt ie naar de 90, maar zakt hierna vrij snel weer naar de 70°/75° bij verder rijden. Ook kachel wordt niet meer erg heet, maar gewoon warm.

Motor draait verder als vanouds.

Bij kachel volledig op warm merk ik ook dat de motor nog moeilijker warm wordt.

Mijn vermoede is dat het toch weer de thermosstaat is die helaas niet goed werkt. Maar kan dat zo snel gebeuren? Er is in de tussentijd ongeveer 20.000km mee gereden, gemiddel een kleine 100km per dag.
Maar kan het ook iets anders zijn?
Waterpomp? Andere thermosstaat ergens? Andere sensor? Misschien toch lucht erin?
Goed om te vermelden: Het huis met nieuwe thermermosstaat wat ik erop gezet heb geen origineel peugeot onderdeel maar een setje van de plaatselijke auto dealer.

Iemand enig idee wat een origineel nieuw thermosstaat huis inc nieuwe thermosstaat bij de peugeot dealer zou kosten?

Bijvoorbaat dank.

Wout3379

Geplaatst door Wout3379 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Wout3379 (0), 6 jaar geleden

Ondertussen de thermosstaat opnieuw vervanger door een kwalitatief wat beter exemplaar, en probleem geheel verholpen. Ook direct dicht en binnen de 5min na starten op 90°, waar die keurig op blijft staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum