Peugeot 406: toerental op en neer; motor slaat dan ook soms af

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1,8i 16 klepper

Als ik tijdens rijden moet inhouden (b.v. voor stoplicht, rotonde of i.d.) en ik laat gas los en trap koppeling in dan schommelt toerental fors heen en weer. Met vaak als gevolg dat de motor af slaat.
Doet dit alleen bij warme motor en niet altijd. Hinderlijk; je hebt het soms niet in de gaten en stuur/rembekrachtiger vallen dan ook uit terwijl auto nog (langzaam) rijdt. Brandstof is lpg3. Vialle gasinstallatie. Loopt verder perfect op gas. Iemand een idee?

vr. groet Sjoerd Dijkstra.

S.

Geplaatst door S. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk de stappenmotor die niet meer goed is. Wat voor motor heb je een XU of een EW motor ? Je kunt het zien aan de LFY of 6FZ stukje in je chassisnummer van je auto.

S. (0), 16 jaar geleden

identificatienummer VF38ELFYE81062288; dus ik neem aan LFY (?).

Wat zijn ongeveer de kosten van stappenmotor vervangen?

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Yep een LFY heeft een XU blok en die hebben wel eens vaker problemen met de stappenmotor. Hier op het forum (even zoekfunctie gebruiken) is er al meer over geschreven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.