Peugeot 308: Trekhaak Elektra

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 9H05, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Ik heb een probleem met mijn net geïnstalleerde trekhaak. Brink met 13 polige stekker en parkeersensoren. Alles lijkt goed maar mijn remlicht werkt niet goed. Als ik op de rem ga gaat de gewone verlichting zachter branden en het remlicht gaat niet aan.
Wie kan mij helpen. In installatie bl een paarse draad. Deze heb ik gebruikt, wellicht zit hier het probleem maar weet niet hoe dan wel! oekje moest ik een zwart/gele draad aansluiten bij rempedaal op een paarse draad van een 6 polige stekker. Hier zit echter een 4 polige stekker met we

H. Henstra

Geplaatst door H. Henstra (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (450) PRO, 8 jaar geleden

die vraag moet je even stellen aan de fabrikant van de verlichtingsset. dat is voor ons uiteraard niet te doen zo.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Is het achterlicht/remlicht een enkelpolig lampje ? dan staat er op de draad bij verlichting aan ongeveer 6v op de draad , als je op de rem trapt komt er 12v op te staan , werkt het nu niet net verkeerd om ? bedradings fout ?
verkeerde kabelboom bij de trekhaak ?

H. Henstra (0), 8 jaar geleden

Het probleem geld voor alles wat ik aan sluit. Zowel caravan als fietsendrager. Kabelboom is voertuig specifiek met canbus module. Draad naar rempedaal is echter een losse draad welke rechtstreeks naar rempedaal moet.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Vreemd nog niet eerder zo een aansluit gebeuren gezien , wel voor een losse plus kabel , wat zegt het verhaal over het aanmelden van de trekhaak , zou een programma aanpassing in de auto kunnen zijn , moet bij meerdere merken/modellen dat een trekhaak aangemeld moet worden.

H. Henstra (0), 8 jaar geleden

Aanmelden is nodig voor uitschakeling parkeersensoren. Volgens mij staat remlicht hier los van. Installaltietekening was wel gemaakt door striptekenaar van Lucky Luuk volgens mij maar ben daar uitgekomen.

H. Henstra (0), 8 jaar geleden

Probleem opgelost, de 6 polige stekker zat goed verstopt waar ik remlicht op aan moest sluiten. Alles werkt nu!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.