Peugeot 308: koude start op 3 cillinders

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo,
onze peugeot start op 3 cillinders, (lijkt het) je geeft even een dot gas, en dan is het nagenoeg goed. (loopt stationair niet echt stabiel, varieert tussen 700 en 800 toeren, mag van mij op 1000, dan loopt ie lekker)
zodra het vriest/koud is, heeft hij er meer last van dan bij temperaturen boven 0
je kunt dan ook niet meteen wegrijden, want de auto slaat dan dood. ter vergelijking: vroeger op mijn brommertje had je exact het zelfde gevoel wanneer onder het rijden de tank leeg was. bij de auto trap je dan de koppeling even in, er komt weer leven in het motorblok en dan is het ook goed.
tijdens de rit nagenoeg geen problemen, al heb ik wel het idee dat hij zich onderweg (op cruisecontrol) even een paar keer "verslikt". bij vraag naar brandstof, (beetje doortrekken) wederom geen probleem. ook vaak emissiestoring.

wat er al aan gesleuteld is:
kat vervangen, electroklep vervangen, temperatuursensor vervangen, bougies vervangen, niks is opgelost.
toevoeging aan mijn problemenlijstje: zekering 19 ligt er uit op dit moment. mijn gasinstallatie is op die zekering aangesloten en die hield er mee op. naar de gasboer dus, en die kwam er achter dat er kortsluiting in mijn auto zat. hij heeft een noodverbinding aangelegd zodat ik toch op gas kan rijden. dingen die volgens het boekje aangestuurd worden door de betreffende zekering: lamdasondes, electroklep en verwarmingselement oliedampen. electroklep is vervangen, dus die sluit ik uit. stekkers losgetrokken van beide lamdasondes (1 voor 1) zekering springt er meteen weer uit! conclusie: verwarmingselement kapot? waar zit dat? ik kan het niet vinden. volgens mijn garage is het kleppendekselpakking lek, want er stond wat olie rond de bougies? tijdens de vervanging van de kat heb ik gezien dat er bij 2 uitlaatpoorten zwarte aanslag zit. wat is dit en is dit erg?

wie heeft een idee?

O.J. de Haan

Geplaatst door O.J. de Haan (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Verwarmingselement van de lambda zit in de lambda zelf. 4 draden op de lambda, 2 gelijk kleurige zijn de verwarming. Maar daar moet hij normaal wel een foutcode voor zetten. Maar als de zekeringen er nog uitspringen zonder dat beide lamda aangesloten zitten, dan zit het daar dus niet.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

O.J. de Haan (0), 8 jaar geleden

dank voor uw antwoord.
ik bedoelde eigenlijk het verwarmingselement oliedampen. ik heb ergens gelezen dat dit in een retourleiding moet zitten? iets met carteroverdruk/overloop/ontluchting ik weet het niet precies meer.

kaleido 1 (1860) PRO, 8 jaar geleden

De motor start altijd op benzine , dus als hij dan al niet goed loopt , heeft dit niets met het gas te maken.
Zorg eerst eens , dat hij goed loopt op benzine , begin met het systeem uit te lezen op foutcodes bij de dealer.
Emissiestoring geeft al een foutcode .

O.J. de Haan (0), 8 jaar geleden

dank voor uw antwoord.
het klopt dat de motor op benzine start. uitlezing bij de garage (geen dealer) gaf toen aan dat de krukassensor niet goed correspondeerde met de nokkenassensor. afspraak gemaakt voor reparatie, kom ik daar, geeft hij die storing weer niet! hij gaf toen helemaal niks aan.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Die foutcode wordt gezet als een van de 2 sensoren niet werkt of als de motor van tijd af is. Een garage kan die gewoon doormeten hoor.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

j@n-willem (0) PRO, 8 jaar geleden

Auto is wel opnieuw ingeleerd en of nieuwe software in de motor?
De stekker van de carter verwarming zit achterop de motor, die wil wel eens kortsluiting geven. Daardoor nu storing op je lambda sonde,
Zekering wel goed in de bak bij de accu, stekkers van de motor en de zekering kast controle op oxidatie, wil wel eens lekken door de koelwater sensor.
Succes ermee,
Gr jw

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum