Peugeot 406: trillende remmen + snelheidsmeter die uitvalt

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: EW10 2.0 16V

Hallo,

Heb al (deels) oplossingen gelezen, maar even ter bevestiging:

probleem 1: Snelheidsmeter valt heel af en toe even naar nul, daarna weer na de juiste waarde. Kortom, de spanning valt even van de snelheidsmeter af. De toerenteller doet het dan gewoon, het duurt maar heel kort, maar het het idee dat de kilometerteller niet doorloopt als de snelheidsmeter uitvalt. Is dan dus de opnemer op de bak kapot/ bedrading?

probleem 2: Trillende remmen voorzijde gehad, de remschijven + blokken vervangen en na een paar weken gaat het weer trillen. Alles heb ik goed gemonteerd. Ik heb de auto v/d week nog weg gebracht naar de garage waar men de remmen uit elkaar heeft gehaald, men zegt dat ik geen montagefouten heb gemaakt, alles is in orde. Kan het een materiaalfout in de remschijven zijn? Het zou wel heeeel toevallig zijn, 2 x kromme schijven achter elkaar.... Ik heb nog niet gecontroleerd of beide schijven nu krom zijn of dat het een van beide is. Schijven zijn niet blauw aangelopen o.i.d. Overigens: de schijven zijn van het huismerk van mijn leverancier, a.d. ofzo. Nooit eerder problemen mee gehad.

Bedankt alvast voor het meedenken.

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

1: inderdaad de sensor in de versnellingsbak als zowel de snelheidsmeter als de km-teller er tegelijk mee ophouden.
2: het luistert heel erg nauw bij het monteren dat de naven waar de schijven op zitten helemaal schoon zijn!

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

alles 100% zuiver gemaakt voor monteren.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Heb een afspraak bij de garage gemaakt om de schijven te vervangen volgende week donderdag. Dit keer originele peugeot schijven of Brembo. Wordt vervolgd.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.