Peugeot 406: Veilige modus

Bouwjaar: 1999

In januari 2003 een Peugeot 406 BREAK 1.8 16V automaat met veel achterstallig onderhoud aangeschaft bij een Peugeot dealer. Achterstallig onderhoud is in goed overleg opgelost. Tijdens onze eerste vacatie schakelde de auto net voor de camping over in de veilige modus. Op het dasbord knipperen dan de lichtjes van sportief en het sneeuwvlokje en de snelheid valt terug naar 10 km. Auto stilgezet en opnieuw gestart, geen problemen meer. In Dax, in Frankrijk de auto in de garantie periode bij een Peugeot garage laten controleren. De garage kon niets vinden. Het probleem deed zich daarna nog een aantal keren voor. Terug in Nederland de auto bij onze Peugeot garage laten controleren. Er konden geen gebreken worden vastgesteld. Het tweede jaar tijden onze vakantie in Spanje verschillende keren tijdens een stijging in de bergen de auto stil moeten zetten. Geen pretje geen uitwijkplaats en verkeer achter je.Weer in Spanje naar de garage, weer kon niets worden gevonden. Terug in Nederland (2005) weer naar onze eigen Peugeot garage. Weer kon er niets worden gevonden. Het advies was de olie van de versnellingsbak te verversen. Advies opgevolgd. Gisteren en nu in Nederland weer het zelfde probleem voor een stoplicht dus niet tijdens een rit in de bergen. Aanvankelijk dacht ik dat het aan mijn rijstijl lag maar dat zou na 20 jaar probleemloos caravan rijden vreemd zijn. Het ligt dus niet aan overbelasting door rijden in de bergen of het gewicht van de caravan 725 kg.
Ik vermoed dat er iets niet goed zit in de computer? (ben geen technicus.
Mijn vraag is, "heeft iemand wel eens met een dergelijk probleem te maken gehad en wat is de oplossing"?

Ger de Jong

NB
Ik weet dat de auto geen goeie trekker is.

CC Importeur Peugeot en Peugeot Garage

gerpeter

Geplaatst door gerpeter (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

master (0), 18 jaar geleden

ik mag aannemen dat als hij in veilige modus staan er wel storingen uit te lezen zijn? En anders staan die toch in het geheugen?

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien de elektrokleppen in de automaatbak??

gerpeter (0), 18 jaar geleden

Beste mensen,

Deze reactie ontving ik van Peugeot Nederland.

Geachte heer de Jong,

Op 10 maart 2006 ontvingen wij uw e-mail betreffende de ongemakken die u heeft ondervonden aan uw Peugeot 406.

Wij adviseren u om hierover contact op te nemen met de chef van de werkplaats van uw Peugeot Erkend Reparateur. Hij heeft de juiste technische kennis, het juiste gereedschap en beschikt over de meest volledige en actuele informatie om u hierover het beste te kunnen informeren. Tevens kan hij rechtstreeks contact opnemen met de Technische Dienst van Peugeot Nederland. Deze kan eventueel terecht bij de constructeur in Frankrijk voor ondersteuning.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen u een plezierig en onbezorgd verblijf toe in Frankrijk en Spanje.

Met vriendelijke groet,


PEUGEOT NEDERLAND N.V.
Ricardo BERKHOUT
Afdeling Klantenservice
E mail: Info.nl@peugeot.com
Internet: www.peugeot.nl
Peugeot Informatielijn 0800-PEUGEOT (7384368)

en deze van mijn dealer.

Geachte meneer de Jong,

Als eerste heel vervelend dat de problemen zich op de meest onmogelijke momenten voordoen. Graag maken wij een afspraak met u, om het probleem te bestuderen.

Zoals u zelf aan aangeeft is het een moeilijke zaak omdat het niet een continu probleem is, en er al meerdere malen naar gekeken is door diverse erkende Peugeot dealers in verschillende landen en daar niets is gevonden.

Mocht het probleem zich nogmaals voordoen en u bent in de gelegeheid direct langs te rijden met de storing in het display , zien wij u graag. (belangerijk niet het kontakt af te zetten ivm opslaan storing in het geheugen)

met vriendelijke groet,

Peugeot Davo Rotterdam

Zo als u ziet geen oplossing van het robleem.

Ger de Jong


gerpeter (0), 17 jaar geleden

Beste mensen,

Voor dat we op vacantie zijn gegaan op 1 april jl. is de olie van deautomatische versnellingsbak ververst. Wij hebben ongeveer 6000 km gereden en het probleem heeft zich niet meer voorgedaan

Ger de Jong

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.