Peugeot 205: Vervangen kruiskoppeling 205 lastig?

Bouwjaar: 1992

Hallo allemaal,

Ik zit met een 205 waarvan ik de kruiskoppeling boven het stuurhuis moet vervangen. Is dit in de praktijk buiten op mijn oprit te doen of heb je toch echt een brug nodig? Van binnen alles loshalen is nog niet zo'n punt alleen ik vraag me af of je de koppeling makkelijk van het stuurhuis af kan krijgen en er ook weer op kan monteren.

Mensen met ervaring / tips?

pietjepuk82

Geplaatst door pietjepuk82 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

205freak (0), 16 jaar geleden

Alles gaat makkelijk los, op een brug is het inderdaad makkelijk, op de oprit kan wel zet dan je auto voor op bokken, zodat je er eventueel onder kan komen

pietjepuk82 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Helaas heb ik geen bokken en alleen een gammele krik. Is het dan nog mogelijk of is de kans aanwezig dat je onder de auto moet kunnen komen?

Santa (0), 16 jaar geleden

Met een gammele krik zou ik er zeker niet aan beginnen......

pietjepuk82 (0), 16 jaar geleden

bedankt. Was er zelf ook al een beetje bang voor.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Met een gammele krik zou ik überhaupt nergens aan beginnen. Misschien kun je een paar stenen neerleggen en daar de auto oprijden. Eerst 1 steen, daarachter 2, daarachter 3 en daarachter 4. Dan staat je auto ook aardig hoog en kun je er iig onderkruipen.

pietjepuk82 (0), 16 jaar geleden

Het bleek dat je dit vrij eenvoudig kan vervangen. Een scharnier van de kruiskoppeling zat helemaal vast vandaar dus het zware sturen.

Hoewel het handig is met brug kan je dit klusje ook klaren zonder brug.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.